با گسترش استفاده از تلفنهای همراه، این مشکل برای بسیاری از کاربران پیش آمده و هنوز هم این مشکل ادامه دارد (صرفنظر از تلفنهای همراه و تبلتهای ضدآب) و کاربران بسیار زیادی تلفن همراه یا تبلتشان در آب میافتد! بهنظر شما بهترین و ضروریترین اقدام پس از خیس شدن تلفن همراه و تبلت چیست؟ آیا پاک کردن رطوبت روی دستگاه توسط یک دستمال کاغذی یا استفاده از سشوار راه حل خوبی است؟
امیدواریم هیچ وقت گجت شما خیس نشود اما اگر این اتفاق افتاد به شما توصیه میکنیم مجموعه اقدامات زیر را انجام دهید:
اقدام اول: منبع انرژی را قطع کنید
اگر تلفن همراه یا تبلت شما خاموش است پیشنهاد میکنیم به هیچ وجه برای اطمینان از بروز اشکال یا سالم بودن دستگاه، آن را روشن نکنید! همچنین اگر دستگاهتان روشن است به سرعت آن را خاموش کرده و در صورتی که امکان خروج باتری از دستگاه وجود دارد این کار را انجام داده و بسرعت باتری را خارج کنید.
توجه داشته باشید رطوبت به تنهایی موجب خرابی دستگاه شما نمیشود، اما میتواند با عملکرد رسانایی خود بین قطعات الکترونیکی بهکار رفته در دستگاه شما موجب اتصالات مختلف شده و دستگاه را از کار بیندازد. پس قطع منبع انرژی بهترین و اولین اقدام برای جلوگیری از بروز این اتصالات است.
اقدام دوم: جداسازی هرآنچه جدا میشود
قاب دستگاه، در باتری، کارت حافظه، سیمکارت، درپوش سوکت هدفون و هرچیز دیگری را که فکر میکنید براحتی از تلفن همراه یا تبلت شما جدا میشود جدا کنید تا هوا براحتی بتواند به دستگاه شما وارد و رطوبت نیز بتواند بهراحتی از آن خارج شود!
اقدام سوم: اجرای عملیات مکش
تا این مرحله از کار منبع انرژی قطع شده است و قطعات متصل به دستگاه شما تا حد امکان از آن جدا شده و راههای مختلفی برای نفوذ هوا و خروج رطوبت ایجاد شده است. حالا باید از یک جاروبرقی مجهز به نازل باریک مکش هوا استفاده کرده و به کمک آن رطوبت را از داخل دستگاه خود به بیرون مکش کنید. گاهی اوقات مکش رطوبت توسط دهان نیز میتواند تا حد بسیار زیادی دستگاه شما را از مرگ حتمی نجات دهد.
اقدام چهارم: خشک کردن
با طی مراحل قبل مقدار بسیار زیادی از رطوبت موجود در دستگاه شما خارج میشود اما همچنان توصیه میکنیم دستگاه را روشن نکنید چرا که کمی رطوبت نیز میتواند موجب از کار افتادن دستگاه شما و هدر رفتن تلاشهایتان بشود. پس از خروج بخش اعظم رطوبت به روشهای فوق باید نم موجود در دستگاه را نیز خشک کنید. برای این کار روشهای مختلفی توصیه شده است که یکی از آنها قرار دادن دستگاه در برنج خام است. برای انجام این کار باید ظرفی را پر از برنج کنید و دستگاه خود را برای مدت 48 ساعت تا دو هفته در آن قرار دهید. (زمان قرارگیری در برنج به میزان نفوذ رطوبت در دستگاه شما بستگی دارد)
اقدام پنجم: تست سلامت دستگاه
پس از مرحله خشک کردن نوبت به تست دستگاه میرسد. در این مرحله باید دستگاه را از ظرف برنج درآورده و وضع ظاهری آن را بررسی کنید. در صورتیکه نشانهای از رطوبت در آن مشاهده کردید دوباره دستگاه را به داخل ظرف برنج بازگردانید (همچون وجود مه روی صفحه نمایش) در غیر اینصورت به احتمال زیاد رطوبت دستگاه شما بهطور کامل خشک شده است و میتوانید با قرار دادن باتری در جای خود، آن را روشن کنید.
به احتمال قوی دستگاه شما مثل روز اول شروع بهکار خواهد کرد!
هرگز این کارها را انجام ندهید
هرگز از سشوار، بخاری یا هر منبع حرارتی دیگر برای خشک کردن دستگاه کمک نگیرید. منابع حرارتی بهراحتی قطعات الکترونیکی دستگاه شما را ذوب میکنند! در صورتی که قصد دارید از سشوار کمک بگیرید توجه داشته باشید فقط باد سرد آن برای این کار مناسب است. (استفاده از روش مکش توسط جاروبرقی نتایج بهتری را در پی خواهد داشت)
هرگز به خشک کردن دستگاهتان توسط دستگاه مایکروویو فکر هم نکنید!
دستگاه مرطوب خود را تکان ندهید! شاید فکر کنید تکان دادن دستگاه موجب میشود رطوبت از آن به بیرون سرازیر شود، اما گاهی اوقات همین عمل موجب میشود رطوبت موجود در فضای بیرونی دستگاه نیز به داخل نفوذ کرده و میزان نفوذ عمیقتر شود.
منبع: كليك
امیدوارم هرگز واسه کسی لازم نشه از این نکات استفاده کنه
اما پیش میاد دوستان