سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهواز/

روش‌های بیولوژیكی، بهترین راه مبارزه با حشرات موذی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندي شاپور اهواز گفت: بهترین روش مبارزه با حشرات موذی و ناقلین بیماری‌ها، استفاده از روش‌های بیولوژیکی است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ دکتر سیدمحمد علوی در همایش کارشناسان بهداشت محیط و کارگاه آموزشی مبارزه با حشرات و جوندگان اظهار داشت: برای مبارزه با حشرات موذی و ناقلین بیماری‌ها دو راه عمده وجود دارد که یک راه آن روش سنتی و استفاده از سموم است که به دلیل اثرات ابقایی و مضرات زیست محیطی برای انسان‌ها و حیوانات، کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، و راه دیگر روش مبارزه بیولوژیکی است که بهترین راه مبارزه با حشرات موذی است.

 

وی ادامه داد: بیشترین کار صورت گرفته توسط مرکز بهداشت خوزستان برای مبارزه با حشرات، استفاده از روش بیولوژیکی است. البته در برخی مواقع که با وفور حشرات مواجه باشیم و راه حل دیگری نداشته باشیم از روش سنتی و استفاده از سموم اقدام می‌کنیم ولي مبنای کار بر روی مسايل زیست محیطی و استفاده از روش‌های بیولوژیک است.

 

علوی با توضیح روش‌های بیولوژیک افزود: در این روش دشمنان طبیعی این حشرات شناسایی و پرورش داده می‌شوند تا با آنها مبارزه کنند. برای مثال می‌توان به پرورش ماهی گامبوزیا اشاره کرد. این ماهی، از لارو پشه آنوفل که ناقل بیماری مالاریا است تغذیه می‌کند و در نتیجه با پشه و لارو آن مبارزه می‌شود.

 

ريیس مرکز بهداشت خوزستان با بیان راه‌های دیگر مبارزه با این حشرات، گفت: از دیگر راه‌های مبارزه با حشرات موذی استفاده از برخی عوامل میکروبی است که برای انسان‌ها مضر نبوده، ولي موجب از بین رفتن این حشرات می‌شوند.

 

علوی افزود: روش عقیم‌سازی حشرات یکی دیگر از راه‌های مبارزه با حشرات موذی است. در این روش جنس نر این حشرات شکار شده و به آنها موادی تزریق می‌شود که در اثر این مواد، حشره عقیم شده و در کاهش نسل آنها موثر است

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندي شاپور اهواز با بیان اهمیت مقابله با حشرات موذی اظهار كرد: انواع و اقسام بندپایان، پش‌ ها، کنه‌ها و برخی جوندگان مانند موش و خرگوش در انتقال برخی بیماری‌ها نقش دارند. این بیماری‌ها ممکن است عفونی باشند مانند مالاریا، بیماری ناشی از خراش گربه و گزش موش که می‌توانند بیماری‌های کشنده را در انسان ایجاد کنند.

 

وی ادامه داد: برخی دیگر از بیماری‌ها غیرعفونی هستند، مانند بیماری میاز که در اثر حشره دوبال ایجاد می‌شود و در چشم و گوش حیوانات، زخمی ایجاد می‌کند که میکروب‌ها می‌توانند در آنجا نشسته و ایجاد سپتیسمی و مرگ کنند.

 

علوی افزود: برخی از ناقلین و حشرات به صورت مکانیکی عمل می‌کنند. این حشرات بر روی مواد آلوده‌کننده مانند فضولات، مدفوع و فاضلاب نشسته و میکروب‌ها به پای آنها می‌چسبند و هنگامی که این حشرات بر روی مواد غذایی می‌نشینند، موجب جابه‌جایی این میکروب‌ها و آلوده شدن مواد غذایی می‌شوند.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندي شاپور اهواز عنوان کرد: به منظور ارايه راهکارهای مدرن و روش‌های جدید مبارزه با این حشرات، کارگاه آموزشی مبارزه با حشرات و جوندگان برای کارشناسان بهداشت محیط مراکز بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی اهواز، آبادان، بهبهان و دزفول و کارشناسان بهداشت شرکت نفت و دامپزشکی خوزستان برگزار شد تا آنان نیز به منظور توانمند سازی کارکنان مراکز بهداشت شهرستان خود در برابر عوامل بیماری‌زای محیطی، به خصوص حشرات موذی و ناقلین، کارگاهی مشابه را در شهرستان‌های خود برگزار کنند./س

 
برچسب ها: روش ، بیولوژیکی ، حشرات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.