سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نماينده روسيه در سازمان ملل : از گزارش بازرسان سازمان ملل شگفت زده نمی شویم

نماينده روسيه در سازمان ملل در واکنش به اتهام زني غربي ها به دمشق در موضوع سلاح شيميايي گفت: نبايد از گزارش بازرسان سازمان ملل شگفت زده شد زيرا مسکو شش ماه پيش در گزارش مفصلي از کاربرد سلاح شيميايي در سوريه خبر داده بود.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران ، ويتالي چورکين بعد از گزارش دبيرکل سازمان ملل به شوراي امنيت درباره نتايج تحقيقات بازرسان شيميايي اين سازمان در سوريه، در جمع از خبرنگاران افزود: ما شش ماه پيش به اين موضوع اشاره کرديم و از سازمان ملل خواستيم بازرسان خود را اعزام کند، اما اقدامي صورت نگرفت. 
نماينده روسيه در پاسخ به اظهارات نمايندگان آمريکا، انگليس و فرانسه در مقصر جلوه دادن دولت سوريه در موضوع کاربرد سلاح شيميايي گفت: هنوز فرصت نکردم اين گزارش را با دقت بخوانم البته نبايد پيشاپيش قضاوت کرد بلکه بهتر است متخصصانه به اين گزارش نگاه کنيم. 
وي افزود: ما بر نتايج اين گزارش و بازرسي از مناطق آلوده در سوريه تاکيد کرديم و امروز هم که دبيرکل به تنهايي در نشست شوراي امنيت حضور يافت، از او خواستيم که آکه سلستروم، رئيس گروه بازرسان را نيز به جلسه فراخواند. 
نماينده روسيه گفت: اميدوارم همانطور که دبيرکل سازمان ملل گفته است، بازرسان شيميايي بزودي به سوريه بازگردند و تحقيقات و بازرسي هاي خود را کامل کنند.
ويتالي چورکين با طرح سئوالي جدي درباره ادعاي غربي ها مبني بر اقدام دولت سوريه در کاربرد سلاح شيميايي ضد مخالفان خود گفت: چگونه مي شود که دولت سوريه تعدادي موشک حاوي مواد شيميايي به سوي مخالفان خود شليک کند ولي حتي يک مخالف کشته يا شيميايي نشود و فقط غير نظاميان کشته شوند؟
وي همچنين با اشاره به گزارش چهار صفحه اي جان کري، وزير امور خارجه آمريکا درخصوص  استفاده دولت سوريه از سلاح شيميايي گفت: کاخ سفيد اين گزارش ادعايي را نيز در اختيار شوراي امنيت قرار نداده است تا بررسي شود.
نماينده روسيه روند تهيه قطعنامه جديد شوراي امنيت درباره سوريه را نيز حساس و دقيق خواند که حمايت و اراده سياسي همه اعضاي آن را مي طلبد. 
در نشست صبح دوشنبه شوراي امنيت که نخست به موضوع ليبي اختصاص داشت، بان کي مون در بخش غيرعلني آن، اعضا را در جريان گزارش بازرسان شيميايي سازمان ملل در سوريه قرار داد.
در گزارش بازرسان آمده است: در سي ام مرداد امسال، سلاح شيميايي استفاده شده در منطقه غوطه شرقي در اطراف دمشق از نوع گاز سارين بوده است.
بر اساس اين گزارش، کيفيت مواد کشنده کاربرده شده در اين حمله شيميايي از سلاح هاي شيميايي که عراق در حمله به حلبچه استفاده کرد، قوي تر بوده است. 
در اين گزارش همچنين به قطعاتي از موشک هاي زمين به زمين حاوي مواد شيميايي اشاره شده است که شماره سريال و مسير پرتاب آنها مشخص است. 
بان کي مون، دبيرکل سازمان ملل که به همراه آکه سلستروم، رئيس بازرسان شيميايي اين سازمان در سوريه، در جمع خبرنگاران حاضر شد، بندهايي از اين گزارش را تشريح کرد.
دبيرکل سازمان ملل متحد با اعلام حمايت از توافق اخير روسيه و آمريکا در نشست اخير وزيران خارجه دو کشور در ژنو، بر لزوم برگزاري هر چه سريع تر نشست ژنو 2 تاکيد کرد. 
وي همچنين از ديدارش با سرگي لاورف و جان کري شنبه ششم مهر در مقر سازمان ملل خبر داد. 
بان کي مون بدون اشاره به طرف استفاده کننده از سلاح هاي شيميايي در سوريه گفت: شوراي امنيت بايد به اين موضوع بپردازد. 
نماينده استراليا و رئيس دوره اي ماه سپتامبر شوراي امنيت نيز با حضور در جمع خبرنگاران بر لزوم راه حل سياسي براي بحران سوريه تاکيد کرد. 
نمايندگان کشورهاي وتودار شوراي امنيت يعني روسيه، انگليس، فرانسه و آمريکا نيز هريک در جمع خبرنگاران حاضر شدند و بر لزوم تهيه قطعنامه اي قاطع براي از بين بردن سلاح هاي شيميايي سوريه تاکيد کردند. 
نمايندگان انگليس و آمريکا البته سعي مي کردند با بهره گيري از گزارش بازرسان سازمان ملل، نگاه لندن و واشنگتن يعني مقصر ناميدن دولت سوريه در کاربرد سلاح شيميايي ضد مخالفانش را رسانه اي کنند.
خبرنگاران غربي هم در اين نشست، تلاش داشتند از هر فرصتي در مقصر جلوه دادن دولت سوريه در کاربرد سلاح شيميايي، نهايت استفاده را ببرند.
يکي از خبرنگاران عرب زبان مخالف دولت سوريه نيز سعي کرد نماينده انگليس را درباره قطعنامه آتي شوراي امنيت که اشاره به فصل هفتم منشور سازمان ملل و   تهديد سوريه دارد، وادار کند که مارک ليال گرانت مجبور شد حقيقت ماهيت فصل هفتم منشور ملل متحد را تشريح کند.
وي گفت: فصل هفتم منشور ملل متحد لزوما به راه حل نظامي اشاره ندارد و فقط ماده 42 منشور رويکرد نظامي دارد ولي بندهاي 40 و 41 آن برغم آنکه فصل هفتمي هستند ولي رويکرد نظامي ندارند.
از جمله محورهاي مشترک سخنان نمايندگان عضو شوراي امنيت در اين نشست لزوم پيوستن سريع تر سوريه به سازمان منع سلاح شيميايي بود.
برچسب ها: بین الملل ، روسیه ، آمریکا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.