محمد حسن افشار در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با بيان مطلب فوق اظهار داشت: بر اساس آمار ارايه شده از مركز آمار در سال گذشته 40 درصد واحدهاي پرورش قارچ تعطيل شدند كه مهمترين دليل آن غير اصولي ساخته شدن اين واحدها است.
وي تصريح كرد: يك واحد اختصاصي با ظرفت توليد 220 تن، 9 سالن توليد، تجهيزات سرمايش و گرمايشي كافي لازمه توليد مداوم با درآمد بالاتر در صنعت پرورش قارچ است.
رييس هيئت مديره انجمن قارچ ايران با بيان اينكه اشتغالزايي صنعت قارچ فوق العاده است، افزود: در يك هكتار سطح بستر پرورش قارچ حدود 400 نفر اشتغال دارند درحاليكه در باغ يك هكتاري فقط 6 نفر مشغول به كارند.
به گفته افشار برخي از واحدهاي پرورش قارچ به صورت غير اصولي و بدون رعايت استانداردهاي لازم تاسيس شده اند كه بخشداري ها و فرمانداري ها نيز از اصلاح ساختاري اين واحدها ممانعت مي كنند.
وي خاطر نشان كرد: مزاحمت سازمان هاي دولت در امور بيمه اي نيز سدي ديگر در رونق صنعت پرورش قارچ است.
وی تصریح کرد: بر اساس مطالبات انجام شده توسط انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی کشور برای اینکه یک واحد پرورش قارچ خوراکی اقتصادی باشد، باید با حداقل 9 سالن تولید و ظرفیت کل220 تن به تولید ادامه دهد، ابعاد هر سالن 18*6 متر مربع و 5 طبقه با سطح 210 متر مربع باید باشد و ساختمان های آن دارای مزیت ایزولاسیون بالا بوده و مجهز به هوا ساز متناسب همه دارای سیستم گرمایشی و سرمایشی متناسب باشد، این واحد دارای مداومت تولید بوده و هزینه تولید آن حداقل و درآمد تولید آن حداکثر باشد.
انتهاي پيام/