سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آذربایجان‌شرقی/

تصفیه‌ی خون با گیاه دارویی خُرفه

کارشناس مسوول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: استفاده از تخم خُرفه تصفیه‌ی خون، برطرف کردن التهابات گوارشی، رفع سرفه و برطرف شدن تشنگی توصیه شده است

.

«اصغر نقشی» در گفت‌وگو با گروه استانها باشگاه خبرنگاران، منطقه‌ی آذربایجان‌شرقی، افزود: قسمت‌های هوایی خُرفه یعنی برگ، ساقه و دانه‌های آن ارزش دارویی دارند.

وی از مصرف خوراکی خُرفه گفت و تشریح کرد: مصرف خوراکی خُرفه به عنوان سبزی خام و یا پخته همراه با پیاز و روغن برای تقویت روده‌ها، قطع اسهال و تب استفاده می‌شود و مصرف خام برگ و ساقه آن به‌صورت سالاد و همراه با سرکه برای درد کلیه مفید است.

نقشی با اشاره به برطرف شدن کُندی دندان با استفاده از خُرفه ادامه داد: جویدن برگ آن به مقدار کم، کُندی دندان را برطرف می‌کند و زیاد جویدن آن کُندی دندان ایجاد می‌کند.

کارشناس مسوول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با توصیه به مبتلایان به دیابت یادآور شد: برگ و ساقه‌ خُرفه مسکن صفراست و حرارت خون و کبد و معده را تسکین می‌دهد و کنترل ترشح ادرار در مورد بیماری دیابت مفید است.

وی با عنوان کردن بهره‌گیری از خُرفه برای برطرف شدن پیسی‌های دست و پا اظهار کرد: ضِماد برگ و ساقه آن به تنهایی برای تسکین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است و اگر بر معده و کبد گذارند برای تسکین حرارت آن‌ها مفید است و اگر با حنا تهیه شود و بر کف دست و پا گذارده شود برای حرارت و پیسی‌های دست و پا در صورت تکرار مفید است.

نقشی با بیان تاثیر این گیاه در از بین بردن سردرد افزود: ضِماد خُرفه بر روی پیشانی سبب از میان رفتن سردرد و دردهای میگرنی می‌شود. /ش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.