وی با بیان اینکه مسئله کودکان کار در جهان باید مورد توجه جدی قرار گیرد تصریح کرد: مسئله کودکان کار در جهان سوم بسیار مطرح شده است و سن کودکان برای کار کردن گاهی اوقات به سه سال هم میرسد.
رئیس دفتر یونیسف در ایران ادامه داد: این کودکان به دلیل کار کردن و تامین مخارج خانواده از تحصیل باز میمانند و هرگز نمیتوانند از دوران شیرین کودکی لذت ببرند.
وی اذعان داشت: بر اساس آمار سازمان بین المللی کار 158 میلیون کودک 2 تا 14 سال در جهان کار میکنند که بسیاری از این کودکان پناهنده و یا آواره ناشی از جنگ هستند که رسانهها به آن نمیپردازند.
صفیالدین تصریح کرد: آمارها نشان میدهد هر سال 5 هزار کودک از خانه آواره میشوند و شهر و کشورشان را به دلایل گوناگون ترک میکنند.
*بیش از یک میلیون از کودکان کشور سوریه آواره شدند
وی در بخش دیگری از سخنان خویش به وضعیت نامناسب کودکان کشور سوریه اشاره و ابراز داشت: تعداد کوکان آواره سوری از مرز یک میلیون نفر گذشت و این کودکان مجبور هستند در کشورها و سرزمینهای دیگر زندگی کند که بسیاری از آنان از حمایت خانواده و امکان تحصیل محروم ماندند.
رئیس دفتر یونیسف در ایران کودکانی که دچار بیماری خطرناکی مانند HIV هستند را مورد توجه قرار داد و گفت: 15میلیون کودک در جهان هستند که به دلیل این بیماری خانواده خود را از دست دادند و یا اینکه خود نیز به این بیماری گرفتار شدند و به دلیل از دست دادن محبت خانواده رنج میکشند.
وی ادامه داد: دخترانی که در سنین پایین مجبور به ازدواج میشوند از جمله کودکانی هستند که مورد ظلم و خشونت واقع شدهاند که علل آن را میتوان به دلیل فقر و فرهنگ اشتباه بین قومیتها جستوجو کرد.
وی تصریح کرد: این کودکان در زندگی رنج فراوانی را تحمل میکنند و در سنینی که بدن آنان آمادگی ندارد باردار شده و عواقب سخت این بارداری را باید تحمل کنند.
*رسانهها وضعیت نامناسب کودکان را در جهان به مسئولان یادآوری کنند
صفیالدین اضافه کرد: کودکانی که از آنان یاد شد تنها بخشی از کودکانی هستند که به چشم مسئولان و سیاستمداران نمیآیند.
رئیس دفتر یونیسف در ایران از رسانهها و دانشپژوهان خواست تا وضعیت این کودکان را به گوش جامعه و برنامهریزان برسانند تا با برنامه ریزی صحیح و سیاستگذاری شایسته راهی مناسب برای جلوگیری از این وقایع ترسیم شود./ز