سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محمدتقی فهیم:

جشنواره، چراغ سینمای کودک را روشن نگه داشته است

محمد تقی فهیم گفت: جشنواره چراغ سینمای کودک را روشن نگه داشته است اما برای ادامه حرکت در مسیر خود، نیاز به پرتو افکنی و نور افشانی دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، «محمد‌تقی فهیم» منتقد سینما در گفت وگو با ستاد خبری بیست وهفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با اعلام این مطلب، درباره جشنواره فیلم کودک گفت: در سال‌های اخیر تلاش‌هایی برای راه‌اندازی سینمای کودک شده که جشنواره هم در چنین راستایی بوده است اما همچنان با معضل عدم وجود فیلم برای کودک رو‌به‌رو هستیم.
فهیم با اشاره به تفاوت سینما برای کودک با دیگر فیلم‌هایی که به نام کودک ساخته می‌شود، عنوان کرد: همیشه سه دسته فیلم در حوزه کودک  وجود داشته است: فیلم درباره کودک ، فیلم با حضور کودک و فیلم برای کودک که وجه تمایز فیلم برای کودک با دو دسته دیگر رویا پردازی یا فانتزی است.
 
وی ادامه داد: این جنس فیلم‌ها می‌تواند قابلیت این را داشته باشد که در 90 دقیقه کودک را ارتقا دهد و او را با خود در دنیای خیال پردازی‌هایش همراهی کند.  

فهیم با تاکید بر کمبود وجود فیلم برای کودک در سینمای ایران  و نیاز به توجه جدی برنامه‌ریزان برای حل این مسئله گفت: متاسفانه در تولید فیلم برای کودک در کف رتبه هستیم و این نوع فیلم‌هاست  که کمبودش در سینمای ما حس می‌شود. برنامه‌ریزان و سیاستگذاران باید به این کمبود بهای جدی دهند و دنبال این باشند که کودک فیلمی می‌خواهد متعلق به دنیای خودش.  

وی همچنین افزود: در میان حدود 70 آثار سینمایی تولید شده در طول یک سال، یک فیلم انیمیشن هم نداریم در حالیکه گیشه‎‎‎‎‎های پرفروش دنیا را همین انیمیشن تشکیل می‌دهد.  

این منتقد ضمن انتقاد از به تصویر کشیدن بیانیه‌های سیاسی و اجتماعی به بهانه ساخت فیلم کودک، افزود: بسیاری از دوستان به علت سیاست‌زدگی کودک را بهانه قرار می‌دهند  تا حرف خود را بزنند. در فیلم‌هایشان می‌بینیم  یک بیانیه سیاسی یا اجتماعی را با حضور کودک به تصویر می‌کشند و نام آن را فیلم کودک می‌گذارند.  

وی ادامه داد: این از همان فریب‌های بزرگ است و نتیجه‌اش آن می‌شود که کودک فیلم را رها می‌کند و نمی‌بیند. پس لازم است برای حل چنین معضل انجمنی ترتیب داده شود و این نوع فیلم‌ها را وتو کند.  

فهیم در پایان گفت: جشنواره باید آثار الگویی خوب را برجسته کند و با نمایش آثار شاخص سینمای جهان راه را به فیلمسازان، داورران و حتی مخاطبان نشان دهد. همچنین برای گزینش هیات‌های انتخاب و داوری از افرادی استفاده کند که در زمینه سینمای کودک دارای دانش وسیع هستند.  

بیست‌ و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با گرامی‌داشت نام پیامبر اکرم (ص) پدر آسمانی کودکان دنیا، از پانزدهم تا نوزدهم مهرماه در اصفهان برگزار خواهد شد./ی2
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.