سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رودهن/هشدارهاي بهداشتي اواخر تابستان؛

آنچه كه بايد درباره ي بيماري التور (وبا) بدانيم

وبا بيماري اسهالي مناطق گرمسيري (يا در فصول گرم مناطق ديگر) است كه توسط باكتريي به نام ويبريوكلرا ايجاد مي شود كه منحصراً انسان را مبتلا مي كند و علايم آن ناشي از سمي است كه توسط ميكروب در روده انسان ترشح مي گردد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن/ وبا يك بيماري اسهالي خطرناك است كه از طريق آب و غذاي آلوده (سبزي و ميوه آلوده به فاضلاب و كود انساني) به انسان منتقل مي شود.

با توجه به بروز اين بيماري در يكي دو استان كشور و احتمال سرايت به ديگر استانهاي كشور از طريق انتقال اين ميكروب(ويبريوكلرا)، آگاهي از علل ابتلاي اين بيماري و پيشگيري از بروز آن در شرايط كنوني بسيار مهم است.

اسهال حجيم بدون تب و درد شكم، كم شدن ادرار و گرفتگي عضلات پشت ساق پا از جمله علائم اين بيماري است.

دكتر حسن خيرخواه معاون بهداشت شبكه بهداشت و درمان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران رودهن گفت: با توجه به وجود امكانات بهداشتي، سالم سازي آب و مواد غذايي و رعايت اصول بهداشتي، آمار ابتلا به بيماري هاي اسهالي در كشور به حداقل رسيده است.

وي تصريح كرد: در صورت تشخيص صحيح بيماري و مراجعه بموقع بيماران به مراكز بهداشتي و درماني، مرگ و مير اين بيماري به كمتر از نيم درصد مي رسد.

اين مقام مسوول افزود: در صورت ابتلاي به اين بيماري و تاخير در مراجعه بيمار به مراكز درماني به دليل كاهش شديد آب بدن، خطر مرگ بيمار را تهديد مي كند.

دكتر خيرخواه ادامه داد: اين بيماري بيشتر از راه آب آلوده، مصرف سبزي، ميوه و شير آلوده و تماس با مواد مدفوعي انتقال مي يابد و در ۹۰ درصد هيچ گونه علائمي در بيماران مشاهده نمي شود.

*توصيه هاي بهداشتي براي پيشگيري از بيماري

سبزيجات و ميوه جات با آب سالم و تميز به طور كامل شسته و پس از ضدعفوني مصرف شود.

قبل از تهيه و توزيع غذا، قبل از خوردن غذا و شير دادن به كودك، بعد از اجابت مزاج، بعد از شستن و تميز كردن كودك، بعد از دست زدن به مواد غذايي خام نظير سبزيجات، گوشت، مرغ و ماهي، بعد از مراقبت از بيمار اسهالي بايستي دستها با آب و صابون بطور كامل و حدود چند دقيقه اي شسته شوند.

در طول سفر در صورتي كه امكان شست و شو، انگل زدايي و ضد عفوني وجود ندارد از مصرف سالاد و سبزي خام خودداري شود.

همچنين از مصرف غذاهاي نيمه پخته يا خام به شدت خودداري شود.

هرگز در يخچال مواد غذايي شسته و تميز در كنار مواد غذايي پخته قرار داده نشود.

در مسافرت ها، برنامه هاي تفريحي و هنگام گردش در خارج شهر آب آشاميدني سالم و يا آب بطري شده داراي مجوز بهداشتي همراه داشته باشيد و يا اينكه چاي و ميوه جات آبدار مانند هندوانه را جايگزين كنيد.

در صورت نداشتن آب سالم، از آب معدني نا مطمئن نظير آب رودخانه و ... براي آشاميدن استفاده نشود و در صورت ضرورت استفاده از اين منابع، آب پس از حداقل چند دقيقه جوشاندن مصرف شود.

دقت شود از مصرف يخ هايي كه به صورت غيربهداشتي توليد و يا عرضه مي شود، خودداري گردد.

در پارك ها فقط از شيرهايي كه مخصوص آب آشاميدني است استفاده كرده و از مصرف آب فضاي سبز خودداري شود.

از خريد و مصرف غذاهاي آماده و غيربهداشتي از افراد دوره گرد و ساير فروشگاه هايي كه موازين بهداشتي را رعايت نمي كنند بخصوص آبميوه، معجون، بستني، انواع آب هويج، شيرموز، شربت و... خودداري شود.

*مراحل سالم سازي سبزي و ميوه و صيفي جات

۱- مراحل پاك كردن(گل زدايي): ابتدا ميوه يا سبزي را پاك كرده و با آب سالم شستشو دهيد.

۲- انگل زدايي: در داخل ظرفي آب سالم بريزيد و به ازاي هر ليتر آب سه تا پنج قطره مايع ظرفشويي اضافه كنيد و قدري به هم بزنيد تا كمي كفاب، سطح سبزي را بپوشاند. بعد از پنج دقيقه سبزي ها را به آرامي از سطح آب جمع آوري كرده و با آب سالم شست وشو دهيد؛ بدين ترتيب تخم انگل ها جدا مي شوند.

۳- گندزدايي(ميكروب زدايي): در اين مرحله جهت گندزدايي نمودن سبزيجات، مجددا در پنج ليتر آب، نصف قاشق چايخوري پودر پركلرين ريخته و سبزي را به مدت پنج دقيقه در داخل آن قرار دهيد.

۴- آبكشي با آب سالم: در نهايت سبزي و ميوه را با آب سالم شستشو دهيد.

اين گزارش حاكي است؛ براي ضدعفوني سبزيجات مي‌توان از محلول‌هاي ضدعفوني مجاز موجود در داروخانه ها نيز استفاده كرد.

همانگونه كه در دستورات ديني آمده و با توجه به تاكيدات پزشكان، پيشگيري بسيار سهل تر از درمان است، لذا با رعايت چند نكته مهم مي توان ضمن جلوگيري از ابتلاي به اين بيماري، از انتقال آن به ديگران نيز ممانعت كرد.

هر بيماري تا زمان بهبود مي تواند انرژي بسياري را از انسان از بين ببرد و احتمال آسيب رساندن جدي به بخشي از بدن را فراهم كند پس منطقي تر است با رعايت اصول بهداشتي در حفظ سلامت بدن خود بكوشيم./س


برچسب ها: وبا ، میکروب ، تابستان ، غذا ، آلوده ، سبزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۴۳ ۱۴ فروردين ۱۳۹۵
مرسی از سایت خوبتون . خیلی به دردم خورد