سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خرچنگ ها حاملان یکی از بزرگترین منابع اساسی چرخه حیات

فقط مقدار کمی از ضایعات پوسته هاي برای موجودات دریایی برای غذای حیوانات برای جداسازی ماده ای بسیار با ارزش استفاده می شود.

علی طاهری، استادیار فرآوری محصولات شیلات، دانشکده علوم دریایی دانشگاه دریانوردی چاپار در گفتگوی اختصاصی یا خبرنگار  علمي باشگاه خبرنگاران افزود: کیتین بزرگترین پلی ساکارید طبیعی  فراروان در روی زمین است که سخت پوستان مختلف یکی از موارد تولید کننده آن هستند که فراوان ترین پلیمر طبیعی بعد از سلولز و یک پلی ساکارید ازت دار می باشد که در آن گلوکز آمونیاک و استیک اسید به صورت ترکیب گلوکز آمین وجود دارد و پلی ساکارید ها همان کربوهیدراتهای بزرگی هستند که از اتصال تعداد زیادی  مولکول قند  کوچک به نام مونوساکاریدها تشکیل شده اند و سخت پوستان این توانایی را دارند که نشاسته را به اجزای سازنده اش تقسیم کنند.
 
 وی در توضیح فوق با بیان اینکه این ماکرو مولکول  از زنجیره های  از زنجیره های کلوگوزي تشکیل شده تاکید کرد: این ماده غیر محلول در آب است و در ترکیب کیتین هم آمینو اسید وجود دارد و مانند سلولز هضم نمی شود و در واقع این بیوپلیم از واحدهای N استیل و D گلوکز آمین شکل گرفته که طی فرآیندی موسوم به استیل زدایی  به ماده ای به نام کیتوزان تبدیل می شود.
 
این استادیار شیلات گفت: کیتین وکیتوزان دارای خواص بسیار مفیدی از جمله خواص دارویی و غذایی بوده و همچنین در بخش کشاورزی و صنایع محیط زیستی کاربرد فراوانی دارند که استفاده از پرتوی گاما و مایکروویو برای افزایش مولکولی کیتوزان میگو و خرچنگ از منابع عمده کیتوزان در جهان است و همچنین ضایعات جدا شده در طول فرآوری خرچنگ و نظایر آن در بعضی موارد بیش از هفتاد و پنج درصد کل ماهیان پوسته دار را شامل می شود.
 
وی اظهار داشت: در حال حاضر فقط مقدار کمی از ضایعات پوسته ها برای غذای حیوانات و جهت جداسازی کیتین استفاده شده است و بنابراین فرآوری ماهیان پوسته دار منجر به آلودگی محیط می گردد و از سوی دیگر اخیرا ارزش تجاری کیتین به دلیل خواص مفید مشتقات محلول آن که در شیمی،بیوتکنولوژی دندان پزشکی، داروسازی، لوازم آرایشی، فرآوری غذا و تولیدات نساجی سودمند به طرز چشمگیری افزایش یافته است./ع2
برچسب ها: خرچنگ ، گاما ، میگو
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.