وي افزود این نوع از نظارت که با سیستم های گزارشگیری موجود و همچنین حسابرسی های فعلی امکان پذیر نیست و بسیاری از بده بستانهای بانکی را در خود گم میکند باعث هموار سازی یک سری از تخلفات کلان در نظام بانکی در جهان شده است.
شيخي ادامه داد: در این راستا و برای کنترل مستقیم مدیران ارشد بانک ها و حسابرسان مستقل کشورهای پیشرفته از جمله آمریکا و ژاپن هزینه های سنگینی را جهت کنترل مراودات بانکی تقبل نموده و از XBRL به عنوان ابزار کنترلی مناسبی که اصطلاحا قادر به بیرون کشیدن مو از ماست است استفاده می نمایند.
وي تصريح كرد: در واقع این کشورها با بهره گیری از XBRL نه تنها توانسته اند که نظارت مستقیم خود را با کمترین زمان و هزینه میسر سازند بلکه سیستم گزارشگری مناسبی را برای سهامداران و سایر مراجع قانونی به وجود آورده اند که در لحظه همه اطلاعات مربوط به ارگانهای مختلف در دسترس باشد و از لحاظ افشای اطلاعات رتبه های نخست را برای خود رقم زده اند.
اين كارشناس بازار سرمايه گفت:در ایران با توجه به اینکه هنوز استفاده از گزارشگری بر مبنای XBRL عملیاتی نشده است بانکها و موسسات اعتباری می توانند به عنوان پیشرو در این زمینه اقدامات اولیه را انجام داده و از متد XBRL برای نظارت بهتر و شفافیت مالی بهره مند شوند.
شيخي خاطر نشان كرد: این امر نه تنها باعث نظارت کمی بر عملیات بین بانکی خواهد شد بلکه به مرور زمان راه را برای پیاده سازی عملیات تلفیق و تجمیع حسابها برای شرکتهای هلدینگ نیز هموار نموده و در بلند مدت خدمت گرانبهایی به آینده حسابداری ایران خواهد شد.