سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حاشیه‌های مصاحبه با "بشار اسد" از نگاه روزنامه‌نگار فرانسوی

"جورج مالبرونو" روزنامه‌نگار فرانسوی و کارشناس مسائل خاورمیانه در یادداشتی خواندنی، حاشیه‌ها و حال و هوای مصاحبه‌ای را که دو روز پیش با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در دمشق انجام داد، توصیف کرده است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه العالم؛ روزنامه فرانسوی "لوفیگارو" روز دوشنبه (11 شهریور) مصاحبه "مالبرونو"  با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه را که پیام هایی برای افکار عمومی و سیاستمداران فرانسه و جهان دربرداشت، منتشر کرد.
 
 بشار اسد در این مصاحبه با عباراتی غیرمستقیم تهدید کرد که درصورت حمله به سوریه، منافع کشورهای غربی و درصدر آن فرانسه در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
 
اما دو روز پس از انتشار اصل مصاحبه، روزنامه لوفیگارو یادداشتی به قلم جورج مالبرونو درباره حاشیه های گفتگوی مطبوعاتی و فضای حاکم بر آن منتشر کرده است.
 
جورج مالبرونو دراین باره می نویسد: این دیدار درست سرِ موعد و راس ساعت 10 صبح روز دوشنبه انجام شد و ما قبل از ورود به محل انجام مصاحبه، فقط با یک ایست بازرسی مواجه شدیم و تدابیر امنیتی درحد معمول بود و من شخصا تفتیش نشدم، فقط تلفن همراه و دستگاه ضبط صوت مرا گرفتند.
 
وی در ادامه آورده است: محافظان بشار اسد به من 30 تا 40 دقیقه برای مصاحبه فرصت دادند، ولی این مصاحبه 45 دقیقه طول کشید. سوال هایی را که درنظر داشتم، از بشار اسد پرسیدم و زمانی که لازم می دیدم، برای گرفتن توضیحات بیشتر، حرف او را قطع می کردم.
 
مالبرونو درباره شرایط و فضای این مصاحبه می نویسد: طبق خواسته ای که از دو سال پیش داشتم، بعد از تحولات اخیر برای مصاحبه با رئیس جمهوری سوریه به دفتر وی رفتم و وی تنها پس از چند روز از این درخواست با آن موافقت کرد.
 
وی می افزاید: یکشنبه شب دستیاران وی از من خواستند که 5 سوال را که قصد دارم در مصاحبه آن ها را مطرح کنم برای آنان بفرستم و من درپاسخ به آن ها گفتم که این تعداد بسیار کم است، از این روز سوال ها را برحسب موضوع دسته بندی کردم و فرستادم. آنها هم گفتند که به جای 5 سوال، 19 سوال فرستاده ام! خلاصه این که در نهایت بدون هیچ مشکلی، 32 سوال از اسد پرسیدم.
 
این روزنامه نگار فرانسوی در ادامه، روحیه بشار اسد را هنگام مصاحبه بسیار خوب و وی را بسیار آرام توصیف کرد و نوشت: درعین حال که هیچ نشانه ای دال بر نگرانی و اضطراب در وی به چشم نمی خورد، به جزئیات مصاحبه و سوال ها اهمیت می داد و باراک اوباما را درمصاحبه به چالش می کشاند.
 
خبرنگار فرانسوی می افزاید: از همکارانم شنیده ام که وی در همه مصاحبه هایی که در ماه های اخیر داشته است، همین گونه بوده است. بشار اسد حتی قبل از شروع مصاحبه از من درباره سفرهای سابقم به سوریه و خاطراتم در این کشور سؤالاتی پرسید.
 
به گفته مالبونو، اسد در پایان مصاحبه، وی را تا در خروجی بدرقه کرده است.
 
اما از سوی دیگر، مدعیان آزادی بیان در کشوری که ادعای پیشتازی در دموکراسی را دارد، یک گفتگوی ساده با رئیس جمهور یک کشور را بر نتافتند و گفتگوی مالبرونو با بشار اسد، جار و جنجالی را در محافل رسانه ای و سیاسی فرانسه برانگیخت؛ چنان که مالبرونو به ناچار در دفاع از اقدام خود، در صفحه شخصی اش در توییتر و نیز در گفتگوهای رادیویی در اظهار داشت: نقل گفته های رئیس جمهوری سوریه به معنای تلاش برای پی بردن به شیوه تفکر وی است، من بازجو و یا مأمور اینترپل (پلیس بین الملل) نیستم!
 
این وقایع بیش از پیش نشان می دهد که طیف وسیعی از هدایت کنندگان افکار عمومی غرب، بیان مستقیم واقعیت ها از زبان ملت ها را تحمل نمی کنند و تنها صداهایی را که از فیلترهای جهت دار گذشته باشد، قابل شنیدن می دانند.
 
گفتنی است مالبرونو از معروف ترین خبرنگاران فرانسوی است که بیش از بیست سال در تحلیل امور خاورمیانه و کشورهای عربی سابقه دارد. وی پیش از این به همراه همکارش کریستین شینو در عراق مورد آدم ربایی قرار گرفته بود و به مدت بیش از 4 ماه گروگان افراد مسلح بود.
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.