سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون توانبخشی بهزیستی سیستان و بلوچستان

7 مرکز شبانه روزی خدمات آموزشی، توانبخشی و مراقبتی در سیستان و بلوچستان فعال است

معاون توانبخشی بهزیستی سیستان و بلوچستان گفت: 7 مرکز شبانه روزی دولتی خدمات آموزشی، توانبخشی و مراقبتی در سیستان و بلوچستان فعال است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران زهرا بامری اظهار داشت: یکی از اهداف مهم معاونت توانبخشی در اداره کل بهزیستی برای ایجاد مراکز، گسترش و ارتقاء سطح کیفی ارائه خدمات آموزشی، توانبخشی، مراقبتی به گروه معلولین (سالمند، ذهنی، روانی، جسمی حرکتی) بوده است.

معاون توانبخشی بهزیستی سیستان و بلوچستان گفت: در سیستان و بلوچستان، 7 مرکز شبانه روزی که 3 مرکز نگهداری ذهنی زیر و بالای 14 سال و 2 مرکز نگهداری بیماران روانی مزمن و 2 مرکز نیز مربوط به نگهداری سالمندان است و تعداد 16 مرکز خصوصی روزانه به معلولین ( ذهنی، جسمی، حسی، سالمند ) خدمات ارائه می‎دهند.

این مسئول بیان کرد: در تمام مراکز شبانه روزی خدمات پزشکی و پرستاری، خدمات مراقبتی، خدمات توانبخشی و خدمات هنری و ورزشی ارائه می‎‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به وسعت خدمات در اینگونه مراکز و بالا بودن هزینه‌های خدمات سهم مشارکت خانواده‌ها بسیار پائین است و بسیاری از خانواده‌ها توان مالی و مساعدت به مراکز را برای مراقبت و ارائه خدمات توانبخشی به فرزندشان را ندارند و با توجه به بالا بودن تعداد معلولین پشت نوبت متقاضی از مراکز و پذیرش بیش از حد ظرفیت یارانه ای مراکز شبانه روزی را با چالش زیادی مواجه می‌کند.

بامری اذعان داشت: مراکز روزانه غیردولتی مراکزی هستند که در ساعاتی از روز (6 ساعت) خدمات توانبخشی ( آموزشی ، پزشکی ، اجتماعی و حرفه ای ) ارائه می‌کند.

وی با بیان اینکه مراکز روزانه خصوصی براساس سن معلول در دو بخش زیر 15 سال و بالای 15 سال فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: معلولان ذهنی که شرایط ثبت نام و یا ادامه آموزش در مدارس عادی و استثنائی را ندارند براساس بهره هوشی در این مراکز ثبت نام می‌کنند.

معاون توانبخشی بهزیستی سیستان و بلوچستان بیان داشت: خدمات آموزشی، خدمات توانبخشی، خدمات فرهنگی و هنری از جمله خدماتی است که در این مراکز ارائه می‌شود.

این مسئول افزود: معلول پس از گذراندان دوره آموزش و ارزیابی حرفه‎ای به مراکز بالای 15 سال حرفه آموزی معرفی می‎شوند، در این مراکز معلولان برای آموزش مهارت‎های زندگی، شناختی، حرفه آموزی و غیره  معرفی می‌شود.

بامری خاطرنشان کرد: برای کسب این مهارت‌ها دو سطح آموزشی، پیش حرفه‎ای و آماده سازی عمومی به صورت پیش نیاز و در سطح حرفه آموزی تخصصی و تابعی بصورت مورد نیاز لازم است، معلول پس از گذراندن دوره، برای اشتغال معرفی می‌شود.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.