به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز، رئیس جهاد کشاورزی استان فارس گفت: 73 هزار و 316 هکتار از زمین های استان فارس تاکستان است که بیش از 20 درصد تاکستان های کشور و بزرگترین تاکستان کشور محسوب می شود.
متوسط برداشت انگور از تاکستان های آبی فارس 20 تن در هکتار و در تاکستان های دیم 8 تن در هکتار است.
پارسال 480 هزار تن انواع انگور از تاکستان های استان برداشت شد اما تاکنون 625 هزار تن انگور از این تاکستان ها برداشت شده است.
رییس شازمان جهاد کشاورزی فارس افزود: استفاده از آبیاری قطره ای و کاشت به صورت ایستاده از جمله دیگر دلایل افزایش محصول است زیرا در آبیاری به شیوه غرقابی 60 درصد آب هدر می رود و علاوه بر آن کاشت به صورت خزنده یا پاچراغی باعث توسعه بیماری سفیدک در باغ های انگور می شود.
عمده انگور استان فارس به ترتیب در شهرستان های بوانات ، شیراز ، ممسنی ،سپیدان و بخش میمند فیروزآباد برداشت می شود که 21 هزار و 541 هکتار از آن به صورت آبی و 51 هزارو 775 هکتار آن به صورت دیم است.
ارقام انگور استان فارس به ترتیب زمان برداشت ؛ یاقوتی ، عسگری ، رطبی ، خلیلی ، ریش بابا ،صاحبی، شیرازی، سیاه ، انگور قرمز بی دانه و سفید بی دانه و سمرقندی است.
ارقام خلیلی و عسکری به صورت کشمش و رقم شیرازی بیشتر به صورت آبغوره و بقیه به صورت تازه خوری استفاده می شود.
تاک داران فارس برای حفظ کیفیت انگور برداشتی شب ها این محصول را برداشت می کنند.
براساس کتاب هایی تاریخی قدمت تاک داری در استان فارس به دوران هخامنشی بر می گردد./س