سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکنش‌ها به اظهارات شب گذشته اوباما درباره حمله به سوریه

پس از اینکه باراک اوباما، کلیک تصمیم کاخ‌سفید درباره حمله به سوریه را به نظر کنگره این کشور وابسته دانست، رهبران کشورهای متحد واشنگتن در واکنش های‌متفاوت از تصمیم رئیس‌جمهوری آمریکا استقبال کرده و آن را "سنجیده" خواندند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از بي بي سي، دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، در پی اظهارات روز شنبه باراک اوباما، گفت: "من موضع اوباما در مورد سوریه را درک و از آن حمایت می‌کنم."

ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا هم این سخنان را "سنجیده" خواند.

همزمان در فرانسه که روزگاری سوریه را به عنوان مستعمره خود در اختیار داشت، مخالفان فرانسوآ اولاند، رئیس‌جمهوری این کشور، هم از او خواسته‌اند که مانند همتایان انگليسي و آمریکایی‌اش، تصمیم‌گیری در مورد حمله نظامی به سوریه را به مجلس فرانسه بسپرد.

با این حال، در انگليس که پارلمان آن با درخواست دولت برای مشارکت در حمله نظامی مخالفت کرد، لرد اشدون، رهبر سابق حزب لیبرال دموکرات گفته پارلمان می‌تواند در صورت لزوم تجدید نظر کند.

اشدون گفته که تصمیم شواری امنیت سازمان ملل و کنگره آمریکا در مورد دخالت نظامی آمریکا در سوریه، احتمالا اد میلیبند، رهبر حزب کارگر را در تنگنایی قرار می‌دهد که "نه" گفتن دوباره او و هم حزبی‌هایش را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

در مقابل، راس هاوکینز، گزارشگر سیاسی بی‌بی‌سی از مقامات حزب کارگر انگليس نقل کرده که گفته‌اند: "موضوع کنگره آمریکا، به اوباما مربوط می‌شود. ما به طور واضح و قاطع برای مداخله نظامی بریتانیا شرایط تعیین کردیم."

همین منبع در پاسخ به پرسش گزارشگر بی‌بی‌سی گفته که دوباره مطرح شدن طرح حمله نظامی در پارلمان انگليس، چیزی است که به دیوید کامرون، نخست وزیر مربوط می‌شود و این خود او بود که بعد از رای منفی پارلمان گفت که عملیات نظامی علیه دولت سوریه را از دستور کار دولت خارج کرده است.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز شنبه اعلام کرد که تصمیم گرفته آمریکا به اقدام نظامی علیه سوریه دست بزند.

اوباما گفت آماده است که دستور حمله را به زودی صادر کند، اما گفت این دستور را با موافقت کنگره صادر خواهد کرد.

پس از سخنان صبح روز شنبه اوباما، دولت آمریکا رسما طرح خود برای درخواست مجوز حمله نظامی به سوریه را تقدیم کنگره این کشور کرد.

این طرح بر مبنای ادعای کاخ سفید درباره دولتی بودن حملات شیمیایی حومه دمشق تنظیم شده است. همان شواهدی که جان کری، وزیر خارجه آمریکا بر اساس آنها گفت یقین یافته که نیروهای نظامی سوری مسئول این حملات اند.

در این طرح، دولت آمریکا گفته که ارتش ایالات متحده می‌خواهد عملیات نظامی را ترتیب دهد که موجب بازدارندگی، توقف، تنزل و پیشگیری از توان حکومت سوریه برای استفاده از سلاح‌های شیمیایی شود.

در این طرح، دولت درخواست کرده که اجازه یابد تا برای حصول اهدافش از "عملیات نظامی مورد نیاز و مناسب" بهره جوید.

با این وجود، در این طرح مهلت زمانی برای این حمله تعیین نشده است اما در آن تصریح شده که بحران سوریه باید از طریق سیاسی حل و فصل شود.

جان بِینر، رئیس مجلس نمایندگان، گفته که نمایندگان پس از ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور)، که از تعطیلات تابستانی بازمی‌گردند، در این باره تصمیم خواهند گرفت.

با این حال، رئیس‌جمهوری آمریکا گفته حمله به سوریه می‌تواند فردا، هفته آینده و یا یک ماه دیگر انجام بگیرد اما او منتظر نظر کنگره خواهد ماند.

در حالی که سران کشورهای غربی در کشمکش سیاسی میان دولت‌ها و مجالس بر سر عملیات نظامی علیه سوریه به سر می‌برند، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه هم گفته استفاده نیروهای حکومت سوریه از تسلیحات شیمیایی کلیک ادعایی بی‌معنی است.

روسیه متحد اصلی سوریه، در چند روز گذشته با جدیت ادعای استفاده دولت بشار اسد از سلاح های شیمیایی علیه مخالفان را "فاقد شواهد مستدل" ارزیابی کرده و از آمریکا خواسته است که برای ادعاهایش در این باره، مدارک و ادله خود را به شورای امنیت سازمان ملل متحد بیاورد. جایی که روسیه با حق وتو خود جلوی هرگونه توافق برای شکل‌گیری حمله نظامی علیه سوریه را سد کرده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.