سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل بانک مهر اقتصاد:

مسوولان قلبا خصوصی سازی نظام بانکی را قبول ندارند

مدير عامل بانك مهر اقتصاد گفت اگر مسئولان فكر ميكنند كه خصوصي سازي در نظام بانكي اشتباه بوده است ميتوانند در يك پروسه دو ساله و به سادگي دوباره بانكهاي خصوصي را دولتي كنند

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، غلامحسن تقی نتاج با بیان این نکته که اگر قرار است بانک های خصوصی فعالیت کنند باید زمینه و شرایط فعالیت آنها را فراهم کنیم، تاکید کرد: هم اکنون بانک های دولتی و خصوصی از لحاظ نرخ سود سپرده و تسهیلات، هیچ تفاوتی از نگاه قانونگزار ندارند در حالی که بانک های دولتی از منابع کلان دولتی بهره مند هستند. این رفتار با بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی نشان می دهد که مسوولان قلبا خصوصی سازی نظام بانکی را قبول ندارند.

وی با تاکید بر این نکته که برخی از بانک های دولتی در طول چند سال گذشته و برای مطلوب نشان دادن عملکرد خود، حساب سازی کردند، یادآور شد: این حساب سازی ها در آینده خود را نشان خواهد داد.

مدیرعامل بانک مهر اقتصاد با تاکید بر این نکته که بخش خصوصی نظام بانکی نگاه یارانه ای ندارد، تصریح کرد: بانک های خصوصی منابع دولتی ندارند که بخواهند نگاه یارانه ای در مواجهه با مشتریان داشته باشند . به هر حال اگر مسوولان احساس می کنند که خصوصی سازی بانک ها، سیاست اشتباهی بوده است همین الان می توانند جلوی آن را بگیرند.

تقی نتاج ادامه داد: این که نرخ سود تسهیلات پایین تر از نرخ تمام شده پول در بانک ها باشد، سیاست اشتباهی است که آنها را به سوی نابودی خواهد کشاند پس برای جلوگیری از این فاجعه باید نرخ سود تسهیلات، حداقل یک درصد بیش از قیمت تمام شده پول در بانک ها باشد.

وی با بیان این نکته که حرف هایش کاملا منطقی و عقلانی است، یادآور شد: مسوولان اگر پاسخ منطقی به این سخنان دارند ارائه کنند نه این که بیایند و به خاطر این حرف ها، بانک مهر اقتصاد را تحت فشار قرار دهند.

مدیرعامل بانک مهر اقتصاد با اشاره به این نکته که  با پایین آوردن نرخ سود، نرخ تورم کنترل نمی شود، گفت: این راه حل را یک بار تجربه کرده ایم و به نتیجه ای نرسیده ایم و امیدواریم که دوباره این تجربه تکرار نشود.

وی تاکید کرد: در چند سال اخیر به دلیل این که نرخ سود تسهیلات بانک ها پایین تر از نرخ تمام شده پول برای آنها بوده است، اغلب آنها به سمت زیان دهی رفته اند ولی اگر این نرخ به صورت منطقی تعریف شود، نه تنها زیان ده نخواهند بود بلکه منافع سپرده گذاران و سهامداران خود را نیز به خوبی تامین خواهند کرد.

مدیرعامل بانک مهر اقتصاد با اشاره به وضعیت اجرای بانکداری اسلامی در ایران، اظهار داشت: ایرادات زیادی به بانکداری کنونی در کشور داریم ولی تا زمان ارائه یک الگوی جایگزین، مجبور به اجرای آن هستیم.

وی بانکداری اسلامی را یک علامت سوال بزرگ پیش روی کسانی دانست که دغدغه دین دارند و افزود: بانکداری اسلامی هدف نهایی نیست بلکه هدف نهایی استقرار یک نظام پولی و مالی اسلامی است.

به گفته وی، نظام بانکداری متعارف، 100 درصد ربوی نیست ولی آلودگی هایی دارد که با رفع این آلودگی ها، می توانیم از آن استفاده کنیم.

تقی نتاج، حذف ربا از عملیات بانکی و انطباق عملیات بانکی با موازین شرعی را مولفه های اصلی بانکداری اسلامی خواند و گفت: هم اکنون رفتار عمومی جامعه در مورد سپرده گذاری قرض الحسنه رضایتبخش نیست و مردم به دلیل نداشتن اطمینان از هزینه کرد این سپرده ها در بخش قرض الحسنه، با اکراه سپرده گذاری می کنند به همین دلیل نرخ رشد سپرده های قرض الحسنه در مقایسه با سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلندمدت بسیار پایین است.

وی تاکید کرد: هم اکنون در خوشبینانه ترین حالت، قرض الحسنه 10 درصد نظام پولی و بانکی ما را می تواند به خود اختصاص دهد چون جذابیتی برای سپرده گذاران ندارد.

مدیرعامل بانک مهر اقتصاد، پرداخت سود قطعی و علی الحساب به سپرده گذاران و تعیین مسیر هزینه کرد سپرده ها را از مبانی بانکداری بدون ربا ذکر کرد و گفت: مجموعه بانک مهر اقتصاد با 800 شعبه، 7 هزار کارمند مستقیم و بیش از 13 میلیون سپرده گذار، سهامدار و وام گیرنده موفق شده است مجموعه قراردادهای خود را بر اساس قانون عملیات بانکی بدون ربا با نظرات مراجع تقلید منطبق کند ولی برای این که مشخص شود که این قراردادها آیا در عمل هم به طور کامل اجرا شده است یا نه، کارگروه نظارت شرعی را در کنار حسابرسی و بازرسی ایجاد کرده ایم.

وی با بیان این نکته که با انحرافاتی در اجرای این قراردادها مواجه شده ایم، گفت: بین 60 تا 80 درصد از این قراردادها به طور کامل رعایت می شود و 20 تا 40 درصد هم انحراف وجود دارد که آن هم به دلیل گستردگی کار است.
 

برچسب ها: بانک ، بیمه ، مهر ، اقتصاد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.