سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارومیه/

شناسایی و جداسازی چندین سویه و گونه جلبک تک سلولی با ارزش اقتصادی بالا از دریاچه ارومیه

عضو هیات علمی پژوهشکده آرتمیا و آبزیان دانشگاه ارومیه، گفت: چندین سویه و گونه جلبک تک سلولی با ارزش اقتصادی بالا از دریاچه ارومیه شناسایی و جدا سازی شد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه دکتر "رامین مناف فر"، با اعلام این خبر، افزود: محققان پژوهشکده آرتمیا و آبزیان دانشگاه ارومیه در قالب یک پروژه تحقیقاتی یک و نیم ساله توانستند چندین سویه و گونه جلبک تک سلولی با ارزش اقتصادی بالا را از دریاچه ارومیه شناسایی و جدا سازی نمایند که می تواند در آینده ارزش کاربردی نیز داشته باشد.

وی اظهار کرد: جلبک دونالیلا از جلبک های تک سلولی شناخته شده در زیست شناسی و صنعت می باشد که جهت استحصال انواع مواد مختلف همانند بتاکارتن کاربرد و ارزش اقتصادی داشته و جهت تغذیه انواع زئوپلانکتونها به کار می رود.

وی افزود: تحقیقات انجام یافته در قالب این طرح تحقیقاتی نشان داد که برخی از سویه ها و گونه های این جلبک دارای توانایی بسیار بالایی در تولید بتاکارتن در پرورش محیط های مصنوعی هستند و بتا کاروتن یکی از پرو ویتامین هایی است که برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و سرطان ها مؤثر می باشد.

دکتر مناف فر ادامه داد: در صنایع غذایی بتاکاروتن به عنوان رنگ خوراکی و منبع ویتامین A، به محصولات غذایی از جمله روغن‌ های خوراکی، غلات و نوشیدنی ‌ها اضافه می ‌شود. کره، مارگارین و آب میوه‌ های صنعتی اغلب با بتاکاروتن غنی می‌ شوند.

وی همچنین هویج، کدو حلوایی، فلفل دلمه‌ ای زرد و قرمز، گوجه ‌فرنگی، برگ‌ های سبز تیره کاهو، چغندر، اسفناج، هلو، شلیل، آلو، زردآلو، گرمک، طالبی، انبه، خرمالو و نارنگی را از جمله منابع غذایی عمده ی بتاکاروتن عنوان نمود.

عضو هیأت علمی دانشگاه ارومیه تصریح نمود: این تحقیق ضمن اثبات اینکه دریاچه ارومیه یکی از منابع غنی جلبکهای تک سلولی با کاربرد های صنعتی است، همچنین نشان داد با وجود کاهش تراکم جلبکهای تک سلولی در دریاچه ارومیه (در اثر بحران شوری) همچنان تنوع خوبی از این جلبکها در دریاچه ارومیه یافت می شود و مشاهده تغییرات مولکولی یافت شده در سویه های این جلبکها نشان داد تغییرات اقلیمی اخیر دریاچه موجب شده است سویه های جدیدی از این جلبکها در دریاچه ارومیه به وجود آید که توانایی رشد شدید در شوری های بسیار بالای حدود اشباع آب دریاچه ارومیه را دارند./س

برچسب ها: شناسایی ، دانشگاه ، ارومیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.