سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشکیل جنبش دفاع از حقوق زنان محجبه در سوئد

جنبشي خودجوش در سوئد که با هدف دفاع از حقوق زنان محجبه راه اندازي شده ، حمايت فمينيست ها و مخالفان اسلامگرايي را نيز برانگيخته است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازخبرگزاري فرانسه ، راه اندازي چنين جنبشي از ماجراي شکايت زني محجبه آغاز شد که در ماههاي آخر بارداري خود به سر مي برد و  روز 16 اوت مردي در حومه استکهلم به او تجاوز کرد ،‌ مردي که اهانتهاي نژادپرستانه نيز مرتکب شده بود.

سه روز پس از آن صدها نفر از مردم سوئد اساسا از بين زنان با انتشار عکسهاي محجبه خودشان در اينترنت به موضوع  جنبش هواداران حجاب » واکنش نشان دادند.شمار اين افراد به 2000 نفر نيز مي رسيد.


در بين آنها نمايندگان چپگرا ، فمينيست ها ، شخصيتهاي برنامه هاي نمايشي ، ‌افراد ناشناس و کودکان نيز به چشم مي خوردند.
دست اندرکاران راه اندازي اين جنبش روز سه شنبه به وزارت دادگستري سوئد رفتند و روز جمعه نيز در استکهلم تظاهرات برگزار کردند.
صفحه اين جنبش در فيس بوک توجه دهها هزار کاربر اينترنتي را به خود جلب کرد اما افزايش شمار هشدارهاي نژادپرستانه و هواداران تبعيض عليه زنان موجب شد اين صفحه بسته شود.
فوجان روزبه يکي از دست اندرکاران اين جنبش به خبرگزاري فرانسه گفت شمار جرايمي که طي آنها زنان مسلمان هدف قرار مي گيرند اخيرا افزايش يافته است.
اين زن 33 ساله و منتقد دولت راست ميانه رو سوئد گفت:‌ کسي از ما معتقد نيست که همه ماجرا در دوران اين دولت آغاز شده اما مي گوييم اين جرايم شدت يافته است چون مسئولان اين تهديد را جدي نگرفته اند.
به گفته وي با توجه به افزايش بيکاري در سوئد و کشورهاي ديگر انگشت اتهام همه متوجه زنان مسلمان است.
وي همچنين از اظهارات بليغانه دموکراتهاي راستگراي افراطي در سوئد و وجهه منفي که از دين اسلام در رسانه هاي اين کشور ترسيم شده است ابراز تاسف کرد.
آمارهاي دولتي نشان مي دهد ميزان وقوع جرايم اسلام ستيزانه همچنان نسبتا اندک است.
شوراي ملي پيشگيري از جرائم سوئد شمار شکايتهاي ارائه شده در سال 2012 را 306 مورد اعلام کرد و افزود اين رقم در سال 2011 و 2008 به ترتيب 278و 272 مورد بوده است.
فوجان روزبه در اين گفتگو همچنين به بيانيه سازمانهاي اسلامي در سال 2006 اشاره کرد که در آن از فضاي بيش از پيش نژادپرستانه و اسلام هراسانه در سوئد خبر داده است.
در همين بيانيه اعلام شده بود16/4% از جوانان مسلمان به صورت لفظي و 1/4% به صورت فيزيکي به خاطر مليت يا مذهبشان مورد تهاجم قرار گرفته اند.
اين بيانيه که يکي ديگر از هواداران حجاب نيز آن را امضا کرده بود به علت اين که به نظر مي رسيد مبارزه دولت سوئد را با جرايم ناموسي در خانواده هاي مسلمان بي اعتبار کرده است جار و جنجال  زيادي به پا کرد.
سارا محمد رئيس اتحاديه مبارزه با اين جرايم، فعالان جنبش  هواداران حجاب  را مبلغان اسلامگرايي توصيف کرده است.
وي مي گويد ‌از اعتراض هاي صورت گرفته بر ضد تجاوز به اين زن باردار کاملا حمايت مي کند و معتقد است اين حمايت با ايراد سخنراني يا برگزاري تظاهرات امکان پذير است نه با استفاده از حجاب به صورتي که در سراسر جهان به عنوان نماد اسلامي سرکوب زنان مطرح شده است.» 
سرمقاله نويس ها و وبلاگ نويسان نيز از اين خط مشي دفاع کردند.
به اعتقاد سارا محمد نمايندگان سوئدي که حجاب دارند بهتر است از زناني که با خودداري از مراعات حجاب خود را با خطر بيشتري مواجه مي سازند دفاع کنند.
فوجان بر اين باور است که مطرح کردن چنين بحثي در کشور سوئد که ازکشورهاي مدافع حقوق زنان محجبه به شمار مي رود ،‌ جايگاهي ندارد.  
اتحاديه مبارزه با جرايم ناموسي از دولت سوئد خواسته است کميسيون تحقيقي براي رسيدگي به خشونتهاي اعمال شده بر ضد زنان مسلمان تشکيل بدهد و ممنوعيت حجاب را براي مجريان اخبار تلويزيون دولتي سوئد لغو نمايد.
آجه کارلبوم مردم شناس و جامعه شناس دانشگاه مالمو سوئد نيز گفت مردم سوئد با مسئله حجاب برخورد خوبي دارند اما نقاب را که به موجب آن تمام چهره زنان به غير از چشم هايشان پوشانده مي شود بر نمي تابند.
برچسب ها: بین الملل ، سوئد ، زنان ، محجبه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.