سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد/

شناسایی افراد مبتلا اصلی‌ترین راه مبارزه با بیماری سل است

پزشک اپیدمیولوژی گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور گفت: اصلی‌ترین راه مبارزه با بیماری سل شناسایی افراد مبتلا و درمان آنها با داروهای ضد سل است.


دکتر زهرا خیری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد افزود: البته داروهای ضد سل ممکن است دارای عوارضی مانند سرگیجه، تهوع، تاری دید، عدم تعادل، زرد شدن سفیدی چشم‌ها، دل‌درد، استفراغ و وزوز گوش باشد.

وی بیان داشت: در صورت مشاهده علائم مذکور، باید مصرف داروها قطع شود و پزشک در جریان قرار گیرد.

پزشک اپیدمیولوژی گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور اظهار داشت: بعد از دو هفته از شروع درمان این بیماری، امکان انتقال آن به دیگران وجود ندارد ولی در دو هفته اول درمان باید از تماس‌های مکرر با بیمار مبتلا به سل خودداری کرد.

خیری با بیان اینکه ارتقاء آموزش‌های بهداشتی و سطح اقتصادی- فرهنگی در جامعه موجب کاهش بیماری می‌شود، اظهار داشت: بیمار باید از ماسک استفاده کند و از بوسیدن کودکان خودداری کند.

وی ادامه داد: واکسن ب‌ث‌ژ با توجه به دستورعمل‌های کشوری در بدو تولد و در یک نوبت به کودک تزریق می‌شود و تزریق مکرر واکسن سودبخش نیست و فقط یک بار تزریق کافی است.

کارشناس سل گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشکده مذکور در رابطه با اهمیت مبارزه صحیح با سل، گفت: با تشخیص به موقع و درمان صحیح بیماران مبتلا به سل به‌راحتی می‌توان با این بیماری مبارزه کرد ولی اگر نتوانیم بیمار را تشخیص دهیم به‌راحتی هر بیمار مسلول سالانه ده تا ۱۵ نفر دیگر را در خانواده و نزدیکان خود آلوده می‌کند.

تهمینه آگاه اظهار داشت: عدم درمان صحیح و دقیق بیماران مسلول موجب بروز بیماری لاعلاجی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نفوذ کافی نور خورشید به داخل اتاق و خودداری از بستن پنجره اتاق بیمار، وضعیت مناسبی برای اتاق یک بیمار مبتلا به سل است./س


برچسب ها: مبارزه ، بیماری ، سل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.