سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجراي توقيف نفتکش هندي در آب‌هاي ايران چه بود؟

نفتکش هندي در حالي در ايران توقيف شد که مقامات ايراني اذعان کرند اين نفتکش با رهاسازي نفت خود به دليل نقص فني، آب‌هاي خليج فارس را آلوده کرده است.

به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از اينديا تايمز، کشتي هندي "دش شانتي" در تاريخ 13 آگوست به دليل آلوده کردن آب‌هاي خليج فارس، توسط نيروي دريايي ايران توقيف شد.

کشور هند که اذعان ايران مبني بر داشتن مشکلات فني کشتي "دش شانتي" و آلودگي آب‌هاي ايران را نپذيرفت، در نظر دارد به دليل آزادسازي کشتي هندي که توسط نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران توقيف شده، هيئتي از سوي شرکت کشتيراني اين کشور به ايران اعزام کند.

اعضاي اين هيئت اعزامي در نظر دارند توضيحاتي در خصوص مشکلات فني اين نفتکش که از سوي مقامات ايراني مطرح شده است، ارائه کنند.

اما مقامات هندي ادعا مي‌کنند، موضوعي که متخصصان ايران از آن تحت عنوان نقص فنی یاد می‌کنند مشکلی جزيی بوده که بلافاصله برطرف شده است.

بنا به گفته مقامات ایرانی، نفتکش "دش شانتی" که حامل 140 هزار تن نفت تولیدی عراق است در زمان حرکت به هند به دلیل نقص فنی مواد نفتی را در آب‌های ایران تخليه کرده است.

يک مقام ارشد دولتي هند نيز در اين خصوص مدعي شد: هدف از سفر هيئت هندي حل برخي ديگر از مشکلات فني اين نفتکش است که ارتباطي با مسائل مربوط به آلودگي محيط خليج فارس ندارد.

اما بايد به اين نکته اشاره کرد که مقامات ايراني صحبتي راجع به ساير مشکلات فني اين کشتي نکرده‌اند و برطرف سازي اين مشکلات ارتباطي با ايران ندارد و مقامات دولتي هند نيز مي‌توانند زمانيکه "دش شانتي" به اين کشور بازگشت ساير مشکلات فني آن را برطرف کنند.

لازم به ذکر است که اين نفتکش تا کنون سه بار توسط مقامات ايراني مورد بازرسي قرار گرفته است و به گفته مسئولان هندی، کارشناسان ایرانی در دور سوم بازرسی خود از این نفتکش به وجود نقص در سیستم هشدار تجهیزات کنترل نشت نفت پی برده‌اند.

در حاليکه تا کنون بين مقامات دولتي دو کشور رايزني‌هايي صورت گرفته، اما مقامات ايراني با آزادسازي کشتي موافقت نکرده‌اند و حل اين مشکل را تنها در صورتي ممکن مي‌دانند که دولت هند اقدام به پرداخت جريمه و خسارت يک ميليون دلاري در خصوص اين آلوده سازي کند.

بر اساس گزارش‌هاي منتشر شده، دولت هند اکنون در حال بررسي دو گزینه است: اول پرداخت مبلغ درخواستي ايران، دوم منتظر نتيجه بررسي کارشناسان خود بماند.

انتهاي پيام/


برچسب ها: توقیف ، نقتکش ، هند ، ایران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.