به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ؛سید منصور رایگانی در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: اصطلاح قولنج یک اصطلاح یونانی است که از قدیم، عامه مردم به دردهایی که در مفاصل و ستون فقرات به صورت آنی و با حرکت ایجاد میشد قولنج میگفتند.
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: قولنج در طب مدرن تعریف و جایگاه علمی ندارد و چیزی که استنباط میشود آن است که به دلیل اسپاسم و گرفتگی ناگهانی عضلات، در ستون فقرات، کتف، گردن، عضلات پا و قسمتهای مختلف اسکلت بدن دردی آنی، گذرا و تکرار شونده به وجود میآید که عامه به آن قولنج میگویند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: علت اصلی ابتلا به قولنج عدم رعایت وضعیت صحیح هنگام انجام فعالیتهای روزمره است.
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: انجام ورزشهای کششی به میزان حداقل 2 تا 5 دقیقه در روز کافی است تا فرد از ابتلا به این وضعیت در امان باشد.
رایگانی، قرار گرفتن فرد در وضعیت یکنواخت و طولانی را در ابتلا به قولنج مؤثر دانست و افزود: افراد دقت داشته باشند که بیش از یک ربع تا 20 دقیقه در یک وضعیت ثابت قرار نگیرند و اگر ایستاده یا نشستهاند به مدت یک تا 2 دقیقه تغییر وضعیت دهند و همچنین محل نشستن، کار و فعالیتشان را در حالت استاندارد قرار دهند تا از دردهای عضلانی و اسپاسم عضلانی کاسته شود.
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در پاسخ به پرسش فارس، مبنی بر اینکه گرفتگی قولنج تا چه حد طبیعی است گفت: اگر فردی در طول روز مرتباً درد را احساس کند و این درد به طور مداوم بیش از 3 روز طول بکشد و همراه با گزگز، مور مور و کرختی دست و پا باشد باید حتماً به پزشک متخصص برای درمان مراجعه کند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: اگر فرد به طور آنی و به یکباره دچار قولنج شد و علائم گفته شده بالا را نداشت میتواند به مدت 10 دقیقه دوش آب گرم بگیرد و ماساژ موضعی نیز داشته باشد چرا که این کار برای دردهای آنی زیر 3 روز و بدون علامت میتواند مناسب باشد.
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی استفاده از پمادهای موجود در بازار را با تجویز پزشک مناسب دانست و افزود: در غیر این صورت، پمادها میتواند واکنش یا التهاب ایجاد کنند.