رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در گفتگو
خبرنگار با باشگاه خبرنگاران همدان گفت : 60 درصد انگور استان همدان در شهرستان ملایر توليد مي شود و استان همدان رتبه سوم توليد انگور، رتبه ششم مساحت باغ هاي انگور و رتبه دوم توليد كشمش را در كشور داراست.
علیرضا رنجبر ضرابی با بیان اینکه كشمش ملاير از نظر كيفيت در جايگاه برتر كشور است و شهرستان ملاير بعد از آذربايجان غربي رتبه دوم را در توليد كشمش كشور دارد اظهار داشت:شهرستان ملایر با 10 هزار هكتار باغ انگور و برخورداري از 64 درصد اراضي زير كشت انگور استان، 60 درصد از توليد اين محصول را در استان همدان به خود اختصاص داده و كشمش ملاير يكي از محصولات مهم صادراتي اين استان محسوب مي شود.
وي با اشاره به اینکه میانگین برداشت انگور در شهرستان ملایر 21 تن در هکتار است گفت : 43 درصد انگور توليد شده در استان همدان تبديل به كشمش شده، 32 درصد تازه خوري مي شود، 10 درصد تبديل به آبغوره شده و 15 درصد نيز صرف تهيه شيره، مويز و باسلق مي شود.
رنجبرضرابی یکی از مشکلات صادرات و فراوری کشمش در استان همدان را نداشتن برند مخصوص و بسته بندی های مدرن دانست و گفت :هم اکنون 65 كارخانه كشمش پاك كني در شهرستان ملاير فعال هستند دولت از سرمایه گذاران کارخانجات بسته بندی و صنایع تبدیلی انگور در این شهرستان حمایت می کند./ب