معاون محیط طبیعی محیط زیست مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری گفت: مازندران به دلیل قرار گرفتن میان رشته کوه های البرز و دریای خزر، زیستگاهی مناسب برای گونه های متعددی از جانوران، بویژه گونه های نادر و کمیاب است که در قالب مناطق چهارگانه به صورت پناهگاه های حیات وحش و مناطق حفاظت شده زیر نظر سازمان حفاظت محیط زیست،نگهداری می شوند.
مقدسی با بیان اینکه بیش از 487 گونه جانوری در استان وجود دارند، افزود: این گونه ها شامل پرندگان، پستانداران، دوزیستان، آبزیان و خزندگاه هستند.
وی با اشاره به اینکه مرال از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان نماد مازندران معرفی شده افزود: خرس قهوه ای، پلنگ،گوزن زرد ایرانی، قرقاول خزری، فک دریای خزر و شوکا از گونه های شاخص استان هستند.
کارشناس جانور شناسی، بروز عوامل زیان آور حاصل از فعالیت انسان در فرآیند تولید صنعتی و هدایت آن به محیت زیست را موجب آلودگی آب دانست و گفت:فعالیت های کشاورزی و استفاده از کودهای شیمیایی، سموم دفع آفات،فاضلاب شهری و پساب های مراکز صنعتی و اقتصادی از دیگر عوامل آلوده کننده آب است که جانوران بویژه پرندگان مهاجر آبزی را آسیب پذیر و جمعیت آنان را با تلفات همراه می کند.
دکتر حسن زاده افزود: تخریب جنگل، استفاده بی رویه و غیر اصولی از معادن و کوهپایه ها، عملیات خاکبرداری به منظور راهسازی و دیگر فعالیت های عمرانی چند عامل بازدارنده در حفظ محیت زیست است./ع