سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

آیا کم‌کاری تیروئید موجب کوتاهی قد می‌شود؟

کم‌کاری تیروئید در دوران کودکی و نوزادی یکی از علل عمده تاخیر رشد در کودکان است که بر رشد استخوان‌ها و قد تاثیر زیادی دارد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ،تشخیص و اقدام به درمان اختلالات هورمونی تیروئید در زمان مناسب نقش پررنگی در رفع علائم برگشت‌ناپذیر کودکان دارد.

در ایران نیز غربالگری برای کم‌ کاری مادرزادی غده تیروئید انجام می‌شود که نتیجه آن نشان از این دارد که در کشورهای غربی از هر 3500 تا 4000 نوزاد، یک نوزاد و در ایران از هر هزار نوزاد، یک نفر فاقد غده تیروئید است.

کم کاری مادرزادی در اوایل نوزادی قابل تشخیص نیست، غربالگری باید در روزهای اول که نوزاد به دنیا آمده انجام شود. برای این کار با گرفتن قطره‌ خون از پاشنه پای کودک بر روی کاغذ، تحت آزمایشات هورمونی قرار می‌گیرد.

اگر کم کاری تیروئید در ابتدا و بلافاصله پس از تولد تشخیص داده شود و هر چه سریعتر تحت درمان قرار بگیرد، هیچ‌گونه عارضه‌ای در آینده برای کودک به همراه ندارد.

شناسایی کم کاری تیروئید پس از دو سالگی عوارض عصبی را برای فرد بر جای خواهد گذاشت که به دنبال آن ممکن است با وجود رشد فیزیکی طبیعی، فعالیت‌های عصبی را دچار مشکل کند.

اختلال سیستم اعصاب به دلیل عدم موفقیت در رشد و نمو سیستم اعصاب مرکزی به ویژه مغز و کامل نبودن رشد تا دوسالگی است چرا که این تکامل وابستگی نزدیکی با مقدار هورمون‌های تیروئید دارد.

والدین باید به کم‌کاری مادرزادی تیروئید بیشتر اهمیت بدهند و حتما آزمایشات لازم را انجام دهند تا در صورت وجود اختلالات هورمونی این غده، درمان را شروع کنندب/.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.