سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

انگور این محصول پرانرژی در ارز آوری، ضرورت توسعه تاکستانهای انگور در استان مرکزی

انگور میوه ای که طرفداران زیادی داشته و دارد با دانه های سرخ و سیاه و زرد خودش و با ارقام و گونه های مختلف به یک کالای ارز آور تبدیل شده است تا آنجا که تولید این محصول کشور ایران را در ردیف 10 کشور تولید کننده انگور قرار داده است و در استان مرکزی نیز 14 هزار هکتار زیر کشت انگور است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، کشور ایران در سال های 2009 و 2010 پس از کشورهایی مانند چین، ایتالیا، ایالات متحده، اسپانیا، فرانسه، ترکیه، شیلی، آرژانتین و هند، با سطح زیر کشت بیش از دو هزار و 800 کیلومتر مربع و تولید سالانه بیش از دو میلیون و 250 هزار تن انگور در رده دهمین تولید کننده بزرگ انگور قرار دارد و حدود 3.3 درصد از کل تولید انگور دنیا را به خود اختصاص داده است.

این گیاه بوته‌ای و رونده 14 هزار هکتار از سطح باغات استان را تحت پوشش خود قرار داده است بطوریکه تولید انگور در استان رتبه نهم کشور را به خود اختصاص داده است.

مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی از افزایش تولید در سال جاری خبر داد و گفت: پیش بینی می شود امسال 132 هزارتن انگور از تاکستانهای استان مرکزی برداشت شود که این میزان تولید نسبت به سال گذشته 125 درصد افزایش دارد.

زارعی بیشترین سطح زیر کشت این محصول را مربوط به شهرستان خنداب دانست و افزود : شهرستان خنداب از توابع استان مرکزی است که به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب تر، 6 هزار هکتار آن زیر کشت انگور رفته است.

وی میانگین برداشت انگور در استان را 12 تن در هکتار بیان کرد و افزود: عسگری، فخری، بیدانه قرمز، یاقوتی، بیدانه سفید، لعل و شیرازی از مهم ترین ارقام انگور تولیدی استان است./ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.