سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعتراف سیا به جاسوسی از چامسکی

سازمان اطلاعات مرکزي امريکا(سيا) پس از سال‌ها انکار، سرانجام به جاسوسي از نوام چامسکي،چهره سرشناس مخالف سياست‌هاي جنگ طلبانه واشنگتن اعتراف کرده است.


به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پرس تی وی ، سيا اعتراف کرد که در دهه ۱۹۷۰ زماني که چامسکي فعال ضد جنگ بود، از وي جاسوسي مي‌کرده است.
بنابر يک افشاگري دولتي از اف بي آي که نسخه‌اي از آن را نشريه " فارين پاليسي" به دست آورده است، سيا نه فقط از اين استاد دانشگاه ام . آي . تي جاسوسي مي‌کرده بلکه پرونده‌اي براي وي تشکيل داده بود که در چند دهه گذشته مخفيانه براي از بين بردن آن از آرشيو این سازمان در تلاش بوده است.
سيا همواره زماني که با درخواست‌هاي قانون آزادي اطلاعات روبرو مي شد اين موضوع را تکذيب مي‌کرد.سيا اعلام مي کرد:  درپاسخ به درخواست شما، ما هيچ سوابقي در اختيار نداريم.
به گزارش فارين پاليسي، اسناد مربوط در اين‌باره بنابه قانون آزادي اطلاعات از اف بي آي فاش شده است. يادداشتي ميان سيا و اف بي آي که تشکيل پرونده‌اي را درباره چامسکي تائيد مي‌کند.
بنابر اين گزارش،اين يادداشت که تاريخ آن به ۸ ژوئن ۱۹۷۰ ميلادي برمي‌گردد درباره فعاليت‌هاي ضد جنگ چامسکي است و از اف بي آي مي‌خواهد تا درباره سفر آتي فعالان ضد جنگ به شمال ويتنام اطلاعات بيشتري به دست آورد. نويسنده اين يادداشت که يک مقام رسمي سيا است مي‌گويد اين سفر با تائيد نوام چامسکي انجام مي‌شود و بر جمع آوري هرگونه اطلاعاتي درباره افرادي که در اين سفر وي را همراهي مي‌کنند، تاکيد دارد.
ايتان تئوهاريس، کارشناسي که با سيا و اف بي آي در زمينه جمع آوري اطلاعات هم‌کاري داشته مي‌گويد:  سيا در ژوئن ۱۹۷۰ ميلادي اين موضوع را که اين سازمان براي چامسکي پرونده‌اي تشکيل داده بود، تائيد کرد .
تئوهاريس خاطر نشان کرد: اين پرونده،حداقل يک نسخه از ارتباطات آن‌ها با اف بي آي و گزارشي را درباره چامسکي که اف بي آي در واکنش به اين درخواست آماده کرده، در بر مي‌گيرد.
اين کارشناس افزود : پاسخ سيا به درخواست‌هاي قانون آزادي اطلاعات مبني بر اين که هيچ پرونده‌اي درباره چامسکي در اختيار ندارد تائيد مي‌کند که اين سازمان پرونده وي را در زماني نامعلوم از بين برده است.
درهمين حال چامسکي در پاسخ به سوالي درباره اين پرونده به فارين پاليسي گفت  روزي مشخص خواهد شد نظام‌های قدرت به هر طريقی که می‌توانند به آن فکر کنند براي توسعه قدرت خود در تلاش هستند.
چامسکي گفت :  هيچ چيز در دهه ۶۰ تا اوايل دهه ۷۰ به انداز عمليات‌هاي ترور داخلي، کوينتلپرو، رعب آور نبود.
برنامه کوينتلپرو(COINTELPRO) به برنامه اف بي آي براي بي‌اعتبار کردن و نفوذ به سازمان‌هاي سياسي داخلي اشاره دارد.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.