سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مقامات تونس خواستار استرداد بن علی هستند

مقامات تونس خواستار استرداد ديکتاتور سابق اين کشور هستند که مقادير زيادي از ثروت اين کشور را به يغما برده است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني پرس تي وي، بيش از دو دهه تونس تحت حاکميت بن علي ديکتاتور سابق اين کشور بود که او و خانوده اش ميلياردها دينار از ثروت تونس را به يغما بردند. پس از انقلاب ژانويه 2011 رژيم بن علي سقوط کرد و او و همسرش به عربستان سعودي فرار کردند. از آن زمان تا کنون قضات مستقلي که دولت منصوب کرده است، سرگرم بررسي داراييهاي بن علي و خانواده اش و توقيف آن هستند. کميته توقيف و بازگرداندن ثروت ملي تونس از برخي کشورهاي خارجي بويژه عربستان سعودي به علت همکاري نکردن در اين پرونده انتقاد مي کند. 
نجيب حنين رئيس اين کميته گفت به عنوان رئيس اين کميته مي گويم ما تقريبا همه داراييهاي بن علي و خانواده او را در تونس توقيف کرده ايم اما توقيف و بازگرداندن اين داراييها در خارج بسيار پيچيده و دشوار است. کشورهاي خارجي حاضر نيستند بن علي را تحويل دهند و همکاري لازم را در مبارزه با جنايات سازمان يافته نمي کنند. 
با وجود تنش و شکاف در جامعه تونس که نتيجه تشديد بحران اقتصادي و سياسي است، مردم تونس همچنان خواستار اجراي عدالت درباره بن علي هستند و حمايت کشورهاي خارجي را از ديکتاتور سابق تونس محکوم مي کنند. 
عبدالعزيز بوسنينه تحليلگر مالي گفت مصادره و بازگرداندن داراييها به يغما رفته تونس مي تواند به بهبود اقتصاد کمک کند. در بيست و سه سال گذشته رژيم سابق ميلياردها دلار از ثروت مردم را دزديد. حال بازگرداندن اين ثروت به کشور مي تواند اقتصاد را بهبود بخشد. در واقع بحران اقتصادي و سياسي فعلي در تونس نتيجه فساد رژيم سابق است. امارات عربي متحده، عربستان سعودي و ديگر کشورهاي خارجي از ضد انقلابيها در تونس حمايت مالي مي کنند. آنها هرگز حاضر نمي شوند بن علي و خانواده او را تحويل دهند. اين کشورها از کساني حمايت مي کنند که دادگاه تونس آنها را به ارتکاب جنايات سازمان يافته متهم کرده است.
کارشناسان برآورد مي کنند اموال اختلاس شده پيش از انقلاب و فرار بن علي ،حدود بيست و دو ميليارد دينار باشد که در بانکهاي کانادا، اروپا، سوئيس و ديگر کشورهاي خارجي پس انداز شده است. هم اکنون تونس به اين پول براي حل مشکلات اقتصادي خود نياز دارد. 
حبيب بن حموده کارمند بازنشسته دولت گفت اوضاع اقتصادي در کشور بسيار نگران کننده و ميزان بيکاري بسيار بالاست. هشتصد هزار جوان در تونس منتظر سرمايه گذاري و اشتغالزايي هستند. اما منابع ما محدود است. بن علي و خانواده او ميلياردها دلار از وزارتخانه ها، بانکها و بخش خصوصي دزديد. کشورهاي خارجي بايد به خواست مردم تونس احترام بگذارند. متاسفانه آنها در مسير توقيف و بازگرداندن اموال مسروقه تونس مانع تراشي مي کنند.
برچسب ها: بین الملل ، بن علی ، تونس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.