به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، کشت برنج در استان فارس از اواسط خرداد آغاز می شود و اواسط مرداد ماه به پایان می رسد .
رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: با توجه به افزایش مکانیزاسیون در زمینهای کشت برنج ، پیشبینی میشود امسال سه هزار و 750 تن افزایش تولید در فارس را شاهد باشیم و 135 هزار تن برنج سفید مرغوب و سالم از زمینهای فارس برداشت شود.
خرد بیان کرد: شهرستان های مرودشت، سپیدان، رستم، ممسنی، قیرو کارزین ،جهرم، فیروز آباد و پاسارگاد از جمله مراکز مهم کشت شلتوک برنج در فارس هستند.
عمده ارقام برنج استان فارس چمپای قصردشتی، شفق ، کادوس ، سجر و ارقام اصلاح شده سازندگی و درودزن است .
برنج چمپای قصر الدشتی یکی از بهترین انواع برنج بومی استان فارس است که به سبب کشت آن در کامفیروز به برنج کامفیروزی معروف است و 80 درصد سطح زیر کشت برنج استان فارس را به خود اختصاص داده است.
برداشت این محصول در استان فارس از نیمه مهر ماه آغاز می شود و تا پایان آبان ادامه دارد.
امسال 12 هزار هکتار از مزارع برنج به صورت مکانیزه کشت شد.
پارسال کشت مکانیزه برنج در 3 هزار هکتار از زمینهای فارس انجام شد.
مهرزاد خرد رییس سازمان جهادکشاورزی فارس گفت: افزایش سرعت عملیات کاشت، داشت و برداشت و کاهش هزینه های تولید و استفاده مطلوبتر از بذر را از مهمترین مزیت های کشت مکانیزه برنج عنوان کرد.
در این روش طول دوره به ثمر رسیدن محصول از 6 ماه به 4 ماه کاهش می یابد همچنین از هدر روی 64 میلیون متر مکعب آب در هر هکتار جلو گیری می شود .
فارس قطب تولید برنج جنوب کشور است و بعد از استانهای گیلان ، مازندران و گرگان، رتبه چهارم تولید برنج را در کشور دارد./ب