به گزارش
باشگاه خبرنگاران و به نقل ازسوره مهر، این اثر خاطرات سردار جعفر اسدی، مسنترین فرمانده در جنگ را روایت میكند. سیدحمید سجادیمنش، نویسنده كتاب ، در این باره گفت: ساختار این اثر از سه قالب تشكیل شده است؛ بخشی از این اثر به روایت خاطرات اسدی میپردازد، در بخشی خاطرات با داستان تلفیق شده و به صورت خاطره- داستان بازگو میشوند و بخش سوم كتاب نیز به روایت خاطرات در قالب داستان اختصاص دارد.
وی ادامه داد: حدود 80 خاطره از وی برای موقعیتهای مختلف زندگیش روایت شده، اما محوریت خاطرات با روزهایی است كه اسدی در جنگ تحمیلی حضور داشت.
سجادی با اشاره به عنوان اثر یادآور شد: «هدایت سوم» برگرفته از نظرات و تأكیدات علما برای انسانها است. بارها از زبان علما شنیدهایم كه ائمه اطهار(ع) سه نوع هدایت برای انسان قائل بودند كه مهمترین آنها هدایت سوم است. در نوع سوم، این انسان نیست كه راه را میپیماید، بلكه این هدایت از جانب دیگران اتفاق میافتد و او را با خود میبرند. به اعتقاد راوی تمامی كسانی كه در جبهه بودند، مشمول هدایت نوع سوم قرار گرفتند.
این نویسنده با بیان اینكه خاطرات سردار اسدی با توجه به نقش ایشان در مناطق عملیاتی گردآوری شده است، گفت: زمانی كه همه فرماندهان سپاه در جنگ مانند شهید همت و شهید خرازی حدود 20 الی 30 سال سن داشتند، سردار اسدی چهل ساله بودند. به همین دلیل ایشان همیشه مورد احترام دیگر فرماندهان بودند. در حال حاضر نیز ایشان مسنترین فرمانده سپاه هستند.
نویسنده كتاب «هدایت سوم» یادآور شد: مهمترین ویژگی این اثر روایت روزهای نخست از جنگ است. همیشه این موضوع در كتابهایی كه به روایت خاطرات دفاع مقدس اختصاص دارد، فراموششده است، اما سردار اسدی در این كتاب به روایت خاطرات از همان روزهای اول جنگ میپردازند. علاوه بر این، شخصیتهایی در این كتاب حضور دارند كه در دیگر آثار سراغی نمیتوان از آنها گرفت. به عنوان نمونه، شهید حاج داوود كریمی به عنوان كسی كه مسئولیت جبهههای جنگ در شش ماه نخست را برعهده داشت، در هیچیك از آثار دیده نمیشود، اما در این كتاب بخش قابل توجهی از خاطرات به این فرد اختصاص داده شده است./ي2