سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه کامپیوتر خود را به حمام ببریم؟

با احتمال فراوان شما هم اکنون در حال خواندن این مطلب هستید یک کامپیوتر شخصی از نوع دسکتاپ در منزل دارید که تا حالا حتی فکرش را هم نکرده بودید که می شود این محرم اسرار خودتان را به حمام ببرید.

به گزارش اورژانس IT باشگاه خبرنگاران، راستش را بخواهید آخرین تحقیقات دانشمندان و پژوهشگران نشان می دهد نمی توان کامپیوترها را برد  زیر دوش حمام، اما همه ایمان دارند اگر کمی به  نظافت این دوست صمیمی خودمان رسیدگی کنیم عمر خودمان و کامپیوترمان از خیلی جاهای دیگر منزل  شما کثیف تر است!

 کامپیوتر هم مثل هر موجود دیگری به نظافت نیاز دارد، چرا  که اگر نظافت در خصوص آن انجام نگیرد می توان پیامدهای ناگواری به همراه داشته باشد.


 بگذارید با مثالی کوتاه این مطلب را بیشتر برای شما روشن کنم فرض می کنیم حدود یک سال است شما به نظافت داخلی کیس خود توجه نکرده  اید در این صورت گرد و غبار می تواند در بین خنک کننده پردازنده مرکزی شما نفوذ کرده و باعث شود پردازنده آن طور  که باید خنک نشود و از عمر مفید   آن کاسته شود.

  چه باید کرد؟

 ابتدا باید ابزارهایی مثل دمنده باد هوای فشرده (اسپری با سشوار برقی) مکنده هوا ( شارژی یا جاروبرقی های با امکان مکش هوا)  مایع شست و شوی با حداقل میزان الکل، دستمال نرم  و بدون پرز ( مانند دستمال عینک)  و یک عدد مسواک ( یا شبیه آن) را آماده کنید  تا دست به کار شویم.

 اما قبل از آغاز به کار  حتما  باید یک ماسک ضد گرد و غبار به دهان ببندید برای جلوگیری از  ورود غبار  به داخل چشم یک عینک ساده به چشم بزنید.
 حال بیاییم سری به کیس خود بزنیم می دانیم کیس در واقع استخوان بندی کامپیوتر ما به حساب می آید و تمامی قطعات سخت افزاری مانند مادربورد، پردازنده مرکزی، کارت گرافیک و... روی آن سوار می شود.

 قبل از هر کاری در قالب کامپیوتر (کیس) را باز کنید و... بله حتما تعجب می کنید که چقدر غبار و آشغال آنجا جمع شده است حالا با استفاده از سشواری  که روی حالت باد سرد تنظیم شده است گرد و غبار  تجمع یافته در گوشه و کنار کیس و قطعات سخت افزاری کیس  خود را تمیز کنید.

 در این حالت گرد و غبار فراوانی به هوا بر خواهد خواست مراقب باشید! اگر دیدید گرد و غبار به صورت گلوله مانند به گوشه و کنار چسبیده اند پیشنهاد می شود از طریق مکنده از دست آنها خلاص شوید!
 در مرحله بعد از استفاده از دستمال نرم و بدون پرز 

(دستمال مرطوب هم قبول است) به سراغ فن هاي (FAN) خنك كننده كيس و پردازنده خود برويد. با استفاده از آن مي توانيد گرد و غبار چشبيده به پره ها را پاك كنيد. البته گاهي پيش مي آيد كه نمي توانيد گوشه هاي اين فن ها را با دستمال تميز كنيد، پس به شما پيشنهاد مي كنيم از يك يا چند گوش پاكنبراي اين مهم استفاده كنيد.

خب حالا كيس ما تميز شده است و مي توانيد در آن را ببنديد، اما آيا وسيله ديگري هم مانده است؟ بلي! 

مانيتور يا همان صفحه نمايش كه وظيفه نشان دادن تصاوير را به عهده دارد هم بايد تميز شود، چرا كه فكر نمي كنم شما دوست داشته باشيد جاي اثرات انگشت خود يا ديگران را روي صفحه نگاه كنيد.


تميز كردن صفحه نمايش با كيس كاملاً متفاوت است و در اينجا ما از مايع هاي شست و شوي مخصوص همين كار كه در مراكز خريد دستگاه هاي ديجيتال به فروش مي رسند مي توانيم استفاده كنيم يا مي توانيم از مايع شيشه شويي كه داراي كمترين ميزان الكل است، بهره بگيريم (كه البته گزينه اول پيشنهاد بهتري است!) هنگامي كه صفحه نمايش خاموش است از طريق يك دستمال نرم و بدون پرز و با بهره گيري از مايع تميز كننده، صفحه نمايش خود را بدون آن كه فشار زيادي به آن وارد شود، پاك كنيد. دقت داشته باشيد اگر فشاري بيش از اندازه وارد كنيد احتال دارد پيكسل هاي سوخته در صفحه نمايش شما ايجاد شود. البته اين موضوع تنها در صفحه نمايش هاي LCD مطرح است. در خصوص صفحه نمايش هاي CRT يا همان هايي كه داراي لامپ تصوير بوده و اندازه بزرگ و وزن بالايي نيز دارند مي توانيد از همين ابزارها بهره بگيريد (بدون ترس از پيكسل هاي سوخته)

اما در كنار موارد ذكر شده ماوس و صفحه كليد را فراموش نمي كنيم براي تميز كردن صفحه كليد مي توانيد از يك مسواك نرم يا ابزاري شبيه آن استفاده كنيد و بين كليدهاي آن بكشيد تا گرد و غبار رسوخ كرده به آن خارج شود. مي توانيد از دستمالي آغشته به مواد شوينده نيز براي تميز كردن روي دكمه هاي صفحه كليد استفاده كنيد. ماوس را نيز به همين طريق تميز كنيد.
در مورد صفحه كليد و ماوس فراموش نكنيد كه امكان دارد غبار هوا بر اثر برخورد مداوم با رطوبت و چربي نوك انگشتان در حاشيه كليدها حالت زننده اي را به وجود آورده باشد و به قول معروف كبره بسته باشد. در اين حالت شايد لازم باشد مثل وقتي كه در حمام كيسه مي كشيد، كمي خشن تر برخورد كنيد تا همه آن كثيفي ها بخوبي زدوده شود./ش

کلیک
برچسب ها: رایانه ، نظافت ، کیس ، مانیتور
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.