آنها یادآور شدند که این تکنیک به طور بالقوه برای دسترسی به ساخت نانویی دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.
مونالیزای 30 میکرونی تکنیکی را به نمایش گذاشته که می توان از آن برای ساخت نانویی دستگاه ها استفاده کرد
محققان این تصویر را با یک میکروسکوپ نیروی اتمی و فرآیندی که از آن نانولیتوگرافی ترمو شیمیایی (TCNL) یاد می شود تولید کرده اند. این فرآیند از گرما برای تولید مجموعه ای از واکنشهای شیمیایی پیکسل در پیکسل در مقیاس نانو استفاده می کند.
محققان برای خلق این هنر نانویی از یک میکروسکوپ نیروی اتمی استفاده کردند که به یک پایه حرارتی مجهز شده بود. این اسکنر نقطه یابی دقیقی در سطح نانو انجام می دهد و پایه حرارتی نیز واکنشهای حرارتی شیمیایی موضعی را فراهم می کند
محققان با تغییر حرارت در هر نقطه تعداد ملکولهای جدیدی را که تولید کرده کنترل کردند. هرچقدر گرما بیشتر باشد، تراکم موضعی بیشتر می شود.
گرمای بیشتر سایه های روشنتری از رنگ خاکستری ایجاد می کند که این شرایط در پیشانی مونالیزا و دستهایش مشاهده می شود، از سوی دیگر گرمای کمتر سایه های تیره تری در موها و لباسش ایجاد کرده است.
هر پیکسل در تصویر مونالیزا با 125 نانومتر فاصله ایجاد شده است.
جنیفر کورتیس استاد فیزیک این موسسه فناوری گفت: ما فرآیند آن نانولیتوگرافی ترمو شیمیایی را طوری درنظر گرفتیم که می تواند سایر خواص شیمیایی و فیزیکی را چون رسانا بودن گرافن طرح یابی کند. این تکنیک می تواند برد وسیعی از تجارب و کاربردهایی را که پیشتر در حوزه های متنوع نانو الکترونیک، اپتوالکترونیک و مهندسی زیستی را که غیرقابل دسترس بودند فعال کند.
جزئیات این پروژه در مجله " Langmuir " منتشر شده است. این نخستین باری نیست که از یک تصویر مشهور برای نشان دادن علم استفاده می کنند.
محققان ناسا اخیرا تصویر مونالیزا را با یک لیزر قوی در وقت مناسب روی ماه منعکس کردند.
مونالیزا نام یکی از مشهور ترین تابلوهای نقاشی لئوناردو داوینچی هنرمند مشهور ایتالیایی است که با رنگ روغن بر روی صفحه چوب سپیدار نقاشی شده است. این اثر استثنایی در طول تاریخ چندین بار ربوده شده، اما هم اکنون در تملک دولت فرانسه بوده و در موزه لوور در پاریس نگهداری می شود.
این تابلو به دلیل لبخند بسیار مرموز مونالیزا و همچنین سبک نوین نقاشی لئوناردو داوینچی در آن زمان، به شهرت جهانی رسید.