سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر دفتر بهبود تغیه وزارت بهداشت:

چای سبز مصرف کنید تا از ابتلا به سرطان مری و لخته شدن خون در امان بمانید

چاي (به خصوص چاي سبز) نيز به دليل سرشار بودن از تركيباتي نظير تانن ها، اپيگالوكاتشين (Eqigallocatechin) و اپيگالوكاتيش گالات (EGC) در پيشگيري از بروز برخي سرطان ها به خصوص سرطان مري و جلوگيري از لخته شدن خون در شريان ها بسیار موثر است.

دکتر زهرا عبدالهی متخصص تغذیه و مدیر دفتر بهبود تغیه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت:امروزه فعاليت راديكال هاي آزاد (Free Radicals)  را عامل اصلي بروز بسياري از بيماري ها نظير سرطان ها، ديابت و بيماري هاي قلبي و عروقي مي دانند. راديكال هاي آزاد تركيباتي هستند كه در برخي مواد غذايي وجود داشته و همچنين در مواقع بروز استرس ها
نيز در نتيجه فعاليت فيزيولوژيكي طبيعي بدن پديد مي آيند. تاثيرات حاصل از فعاليت ميكروارگانيسم هاي دستگاه گوارش بر روي اين تركيبات مي تواند منجر به تـوليـد مواد كارسينوژنيكي گردد كه عامل اصلي بروز سرطان ها به حساب مي آيند.

وی ادامه داد:در مقابل، تركيباتي طبيعي به نام آنتي اكسيدان ها  درمواد غذايي وجود دارند كه مي توانند با غير فعال كردن راديكال هاي آزاد در پيشگيري از بروز سرطان ها نقش داشته باشند. چاي (به خصوص چاي سبز) نيز به دليل سرشار بودن از تركيباتي نظير تانن ها، اپيگالوكاتشين
(Eqigallocatechin) و اپيگالوكاتيش گالات (EGC) در پيشگيري از بروز برخي سرطان ها – البته به استثناي سرطان مري كه احتمالا" مصرف چاي داغ در بروز آن نقش دارد – موثر مي باشد. تاثير فلاونوئيدهاي موجود در چاي در جلوگيري از لخته شدن خون در شريان ها نيز نقش موثر اين نوشيدني را در پيشگيري از بروز بيماري هاي قلبي – عروقي تشريح مي نمايد.

عبدالهی با بیان این که فلوئور موجود در چاي نيز مي تواند با قرار گرفتن در ساختمان دندان ها و استخوان، استحكام هر چه بيشتر آن ها را فراهم آورد عنوان کرد:كليه مواد غذايي هنگامي مي توانند در قالب برنامه غذايي روزانه تاثيرات مفيد و سودبخش خود را ارائه نمايند، كه در مصرف آنان به اصل تعادل توجه شود. اين نكته در مورد چاي نيز كاملا" صدق مي كند. در صورتي
كه مصرف اين نوشيدني بين ۲ تا۴ فنجان در روز باشد و حداقل ۲ ساعت قبل و يا بعد از غذا مصرف گردد، مي توان اطمينان حاصل نمود كه ضمن پرهيز از عوارض نامناسب آن، فوايد ويژه اين نوشيدني، نصيب بدن گرديده است.

وی خاطر نشان کرد:نكته حائز اهميت ديگر، توجه به عادات غذايي كودكان است. در صورتي كه اين نوشيدني بدون توجه به نكات ضروري در مورد مقدار و زمان مصرف آن در برنامه غذايي روزانه كودكان قرار گيرد، مي تواند با توجه به آسيب پذيري آنان در برابر ابتلاء به فقر آهن، تاثيرات نامناسبي را در رشد جسماني و قابليت هاي ذهني آنان ايجاد نمايد. بنابراين لازم است كه با
محدود كردن مصرف چاي توسط كودكان، تعادل در مصرف آن را از همان ابتدا به آنان آموزش داد.
برچسب ها: سرطان ، بهداشت ، استخوان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.