سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اردبيل/

بسته‌بندی مناسب، بهترین راه‌حل جهت فرهنگ‌سازی در استفاده از گیاهان دارویی

عضو شرکت دانش بنیان گیاهان دارویی حکیم سبز گفت: راه حل سریع و آسان جهت فرهنگ سازی استفاده از گیاهان دارویی را می‌توان بسته بندی مناسب و ارائه محصول با کیفیت و معرفی گیاهان دارویی دانست.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران رضا اشرفی پارچین، گفت: عدم وجود سیستم صحیح و سالم عرضه گیاهان دارویی در عطاری‌ها یکی از مشکلات جدی است.

‌وی گفت‌: مشکلات عمده بخش عطاری‌ها مربوط به سیستم آموزش باعث می‌شود عطاری‌ها بدون مجوز، گیاهان دارویی و غیر دارویی را به فروش برسانند.

وی با اشاره به اینکه سیستمی لازم است تا گیاهان دارویی به صورت منظم و طبق اصول صحیح بسته بندی و توزیع شوند و کنترل لازم بر روی آنها انجام شود، اضافه کرد: بسیاری از گیاهان دارویی در عطاری‌ها به لحاظ آلودگی‌های میکروبی، سموم کشاورزی، فلزات سنگین و تاریخ مصرف و تولید استاندارد نبوده و خواص موثر خود را از دست داده‌اند.

اشرفی با یادآوری اینکه متاسفانه در حال حاضر و با ساختارهای دولتی صنفی کنونی امکان مدیریت بخش بسته‌بندی در کشور وجود ندارد، گفت: بسته‌بندی در ایران هنوز در حد موج است و با آنکه ضرورت آن کم و بیش در میان مدیران و عامه مردم جا افتاده، اما استراتژی مشخص و هدفمند برای آن تعیین نشده است.

این پژوهشگر جوان بیان کرد: به دلیل نبود بسته بندی گیاهان دارویی که در روند تولید و کشت و تجارت آنها تاثیر بسزایی دارد، سهم ایران از تجارت گیاهان دارویی در جهان بسیار اندک بوده و از ۱۰۰ میلیارد دلار تجارت گیاهان دارویی دنیا، سهم ایران تقریبا صفر است.

وی گفت: از این رو نباید به گیاهان دارویی تنها به لحاظ بهداشت و درمان نگریست، بلکه این بخش از لحاظ اقتصادی نیز از جایگاه مناسبی برخوردار است.

اشرافی پارچین خاطرنشان کرد: این در حالی است که داروهای گیاهی ایران می‌توان بین یک تا ۱۰ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری داشته باشد که در حال حاضر این رقم کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار است.

وی با بیان اینکه این آمار در کشور چین در حدود هشت میلیارد دلار است، اضافه کرد: اگر وضعیت صادرات گیاهان دارویی به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد، سرمایه‌گذاران ویژه بخش خصوصی حاضر به مشارکت رفع چالش‌های تجاری و اقتصادی خواهند شد.

وی افزود: با برطرف شدن این چالش‌ها، صادرات گیاهان دارویی با کیفیت و براساس تقاضای جهانی صورت خواهد گرفت و با رعایت استانداردهای کیفی می‌توان سود بالایی به لحاظ اقتصادی از تجارت گیاهان دارویی برد.

تکنیک‌های جدید در حوزه گیاهان دارویی

اشرفی خاطرنشان کرد: در ارتباط با شناسایی گیاهان دارویی می‌توان استفاده از روش‌های نوین مولکولی مانند نشانگرهای مولکولی را نام برد.

وی گفت: با تکیه بر کشت بافت می‌توان برای نگهداری کالتیوارهای مورد نظر در بانک ژن یا برای نگهداری طولانی مدت اندام‌های تکثیر گیاه در محیط نیتروژن مایع، اقدام کرد.

وی با بیان اینکه با ترکیب مهندسی ژنتیک و اصلاح نباتات سنتی می‌توان اقدام به اصلاح گیاهان دارویی کرد و عملکرد متابولیت‌های ثانویه مهم در گیاهان دارویی را افزایش داد، اضافه کرد: از طریق کشاورزی هسته‌ای می‌توان با استفاده از مواد موتاژن، واریته‌های پربازده را ایجاد کرده و با استفاده از بیورآکتورها می‌توان متابولیت‌های ثانویه را به صورت صنعتی تولید کرد.
منبع: ایسنا
برچسب ها: اردبیل ، گیاهان ، دارویی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.