سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشهد/

شيرگاو به هيچ‌وجه براي سنين زير يکسال توصيه نمي شود

استاد بيماري‌هاي اطفال دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با تأکيد بر ترويج تغذيه با شيرمادر، درباره استفاده از شير گاو براي نوزاد، تأکيد کرد: از آنجا که ميزان نمک شير گاو نسبت به شيرمادر سه برابر است، شيرگاو را مطلقا براي سنين زير يکسال توصيه نمي‌کنيم.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد   ، دکتر سيدمحمدهادي اميريان، افزود: شير گاو، شيرخوار را دچار بيقراري، کم‌خوابي، کم‌خوني کرده و در سال‌هاي بعد و بزرگسالي در معرض ديابت قرار مي‌دهد.
وي درباره عوارض شيرخشک براي شيرخوار نيز گفت: شيرمادر استريل است، اما شيرخشک اگر نکات مهم بهداشتي در تهيه آن رعايت نشود، مي‌تواند منبع آلودگي باشد، بويژه اين که براي خوراندن آن به شيرخوار از شيشه و پستانک استفاده مي‌شود؛ ضمن اين که ميزان نمک شيرخشک در مقايسه با شيرمادر بيشتر است.
دکتر اميريان خاطرنشان کرد: اين درحاليست که اگر شيرخشک با غلظت بيشتر تهيه شود، شيرخوار دچار اسهال و اگر با غلظت کمتري تهيه شود، منجر به سوءتغذيه در شيرخوار مي‌شود.
اين متخصص اطفال توصيه اکيد کرد که در صورت امکان تا سن 6ماهگي منحصرا تغذيه نوزاد با شير مادر باشد و کمتر از تغذيه‌هاي مصنوعي و يا شيرخشک استفاده شود.
وي تصريح کرد: با توجه به فوائد زيادي که شيرمادر دارد، تغذيه نوزاد در ماه‌هاي اول و بطورکلي دو سال اول عمر اهميت بسياري دارد و موجب پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي تنفسي، ديابت و بيماري‌هاي بدخيم در سال‌هاي بعد و بزرگسالي مي‌شود.
نوزاداني که از شيرمادر بهره‌مند مي‌شوند،در مقايسه با ديگران آرامش بيشتري دارند
دکتر اميريان افزود: نوزاداني که از شير مادر تغذيه مي کنند، حتي بعد از قطع شيرمادر و در سال‌هاي بعد در دوران طفوليت و بزرگسالي از نظر عاطفي وابستگي بيشتري به مادر دارند.
استاد بيماري‌هاي اطفال دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با اشاره به اين که «نوزاداني که از شيرمادر بهره‌مند مي‌شوند، در مقايسه با ديگران، آرامش بيشتري دارند و کمتر در معرض عفونت‌هاي مخاطره‌انگيز قرار مي‌گيرند»، گفت: بيشتر نوزاداني که از شير مادر تغذيه مي‌شوند، بويژه اگر تا سن شش ماهگي تغذيه منحصرا با شيرمادر باشد، کمتر دچار بيماري‌هاي عفوني مي‌شوند و نکته حايزاهميت اين که: بسياري از بيماري‌هاي عفوني شيرخواران زماني آغاز مي‌شود که تغذيه شيرمادر قطع و يا غذاي کمکي شروع شده باشد./س

برچسب ها: توصیه ، عدم ، مصرف
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.