سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان

نظارتها جلوی افزایش قیمتها در اصفهان را نگرفت/ شایعه پراکنی دلالان در بازار مرغ

با توجه به اینکه مسئولان استان اصفهان خبر از نظارت ویژه در ماه رمضان داده بودند اما در بیشتر موارد شاهد بودیم که نظارت بازرسان هم نتوانست از افزایش قیمت‌ها در بازار اصفهان جلوگیری کند.


به گزارش گروه استانها باشگاه خبرنگاران در ماه مبارک رمضان بنا بر ویژگی های این ماه، مردم و به خصوص روزه داران به سمت غذاهایی خواهند رفت که مقوی باشد و نیازهای بدن را به سرعت تامین می کند. از این رو در این ماه غذاهایی همچون آش، حلیم، شله زرد، حلوا، کباب، کله پاچه و زولبیا بامیه با استقبال خوبی روبرو می شوند.

دو هفته مانده به ماه مبارک رمضان بود که آمارهاي رسمي حاکي از وقوع داستان تکراري گراني‌ها داشت و البته همه حدس وگمان‌ها به واقعیت پیوست و قیمت محصولات به ویژه قيمت مواد غذايي بالا رفت.

در ماه رمضان هیچ افزایش قیمتی نداریم

رئیس مجمع امور صنفی اصفهان اما اعتقاد دارد که در کمیسیون نظارت مجمع امور صنفی با برگزاری جلسات متعدد با روسای اتحادیه‌ها به توافق رسیدیم که قیمت کالاهای مورد نیاز مردم در ماه مبارک رمضان افزایش نداشته باشد و با قیمت تعیین شده برای نوروز به فروش برسد.

عباسعلی بصیرت ادامه داد: بر این مبنا قیمت هرگونه شیرینی، آش و حلیم بادمجان همانند نوروز تعیین و از افزایش قیمت کله پاچه جلوگیری شد.

رییس مجمع امور صنفی اصفهان ادامه داد: در این نمایشگاه اجناس عرضه شده با 20 درصد زیر قیمت بازار به فروش می‌رسند.

افزایش 35 درصدی قیمت زولبیا و بامیه

برخی از این اقلام در ماه مبارک رمضان بنا بر افزایش عرضه و تقاضا به صورت مصوب قیمت‌گذاری می‌شوند که در این میان زولبیا و بامیه، خرما، شله زرد، حلو و حلیم نیز از این امر مستثنی نبودند.

رئیس اتحادیه تولید و فروش گز و شیرینی اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد افزایش قیمت‌ها با اشاره به اینکه مواد اولیه برای تهیه زولبیا و بامیه در سال جاری افزایش قیمت داشته است، اظهار داشت: روغن و نارگیل مورد نیاز برای تهیه این محصول از جمله مواد وارداتی است که با افزایش قیمت روبرو بود و سال گذشته هر کیلو روغن سه هزار و 500 تومان بود که امسال شیرینی فروشی ها این محصول را هشت هزار و 500 تومان خریداری می کنند.

مهدی رهگذر با بیان اینکه در سال جاری اتحادیه گز و شیرینی عرضه زولبیا و بامیه را از لحاظ کیفیت درجه بندی نکرده بلکه نرخ ها را براساس نوع کار و دقت کار شیرینی فروشی ها مشخص می‌کند، خاطرنشان ساخت: قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان گذشته چهار هزار و 500 تومان بود که با وجود گرانی 50 درصدی مواد اولیه امسال 35 درصد افزایش داشته و زولبیا و بامیه در ماه رمضان امسال با نرخ شش هزار و 500 و شش هزار و 800 تومان در اصفهان عرضه می‌شود.

در حال حاضر در بازارهای اصفهان میانگین زولبیا و بامیه کیلویی 6500 تا 7000 تومان، خرما کیلویی 8000 تومان، شله زرد، حلوا و حلیم کیلویی 6500 تا 7000 تومان به فروش می‌رسد.

کاهش 30 درصدی قیمت میوه در آغاز ماه رمضان

وضعیت در مورد میوه و تره‌بار برعکس قیمت دیگر محصولات بود و به گفته رئیس اتحادیه عمده فروشان میادین میوه و تره‏بار استان اصفهان، عرضه بیش از حد میوه و تره‌بار سبب شده تا قیمت‌‌ها نسبت به یک هفته قبل از ماه مبارک رمضان بیش از 25 تا 30 درصد کاهش پیدا کند و این روند نزولی تاکنون نیز ادامه داشته است.

ناصر اطرج دلیل کاهش قیمت را مصرف کم میوه در این ماه دانست و گفت: کاهش 10 درصدی قیمت‌ها به خاطر این است که امکان ذخیره میوه وجود ندارد و باید سریع‌تر فروخته شود.

البته این مسئول کاهش قیمت میوه‌ها را تایید کرد اما در مورد وضعیت موز در استان اظهار داشت: به دلیل واردات کم موز و نبود ارز مرجع، قیمت موز از چهار هزار و 500 تا سه هزار و 500 تومان بوده است و به دلیل اینکه تولید داخل نداشته‌ایم قیمت آن قابل پیش‌بینی نیست.

افزایش واردات برنج در ماه‌های اخیر

رئیس اتحادیه خوار و بار و آجیل استان اصفهان  نیز متقارن شدن ماه مبارک رمضان با واردات برنج را دلیلی بر کاهش قیمت بسیار کم این محصول دانست و افزود: بیشتر برنج وارداتی از کشور هند صورت می‌‌گیرد و کشورهایی مانند پاکستان، تایلند و آرژانتین نیز از جمله کشورهای دیگری هستند که برنج‌های خود را در درجه‌بندی‌های مختلف، به کشورمان وارد می‌کنند.

سید مصطفی بحق در مورد برنج ایرانی تصریح کرد: برنج نو ایرانی تا یک ماه آینده به دست خواهد آمد و به دلیل خشکسالی‌های اخیر و کم‌آبی‌ها در استان، برنج لنجان بسیار کم کشت شده است.

مرغ همچنان در سربالایی

باید این نکته را یادآور شد که مرغ، رمضان و غیر رمضان نمی‌شناسد و هر وقت که غفلت حتی یک روزه مسئولان و مردم را ببیند، پرشی به فراسو پیدا می‌کند و در صورتی که جلویش را نگیریم کار به جایی می‌رسد که از سر سفره مردم پر می‌کشد و می‌رود، بلایی که این روزها سر شیر مصرفی مردم آمده و دیگر کمتر کسی آن را در سبد کالایش جا می‌دهد.

دبیر انجمن صنفی مرغداران استان اصفهان در این خصوص به خبرنگار مهر می‌گوید: قیمت نهاده‌های دامی در طول 10 روز اخیر در کمال ناباوری با افزایش بی سابقه روبرو شده و دلالان این کالا را با قیمت‌هایی گزاف به تولیدکنندگان مرغ می‌فروشند.

وی ادامه داد: برخی از دلالان با شایعه پراکنی و ایجاد تنش در بازار مرغ سعی در گران کردن این محصول دارند، تاکید کرد: برخی از دلالان با شایعه پراکنی و احتکار نهاده‌های دامی سبب افزایش قیمت‌ها شده‌اند و این وضعیت باعث کمبود نهاده‌های دامی، افزایش تقاضا و گرانی آن شده است.

پاکزاد با اشاره به اینکه سوء مدیریت در بخش کشاورزی و به خصوص صنعت و معدن را عامل اصلی تشدید مشکلات تولیدکنندگان دانست و گفت: از زمانی که بیشتر اختیارات به دست وزارت صنعت و معدن و تجارت داده شده مشکلات شدیدتر شده است البته این موضوع باید قبل از ماه مبارک رمضان حل می‌شد تا مردم آرامشی را در این ماه احساس می‌کردند.

لازم به ذکر است که در سال‌های گذشته در صورت افزایش قیمت در همه ماه‌ها، در ماه مبارک رمضان شاهد تعادل در قیمت‌ها بودیم اما در سال جاری در ماه رمضان شاهد افزایش بی‌‌سابقه قیمت‌ها تاکنون بوده‌ایم که این امر دلیلی بر عدم نظارت کافی مسئولان بوده است و باید امید داشت که مسئولان خود را برای رمضان سال آینده آماده کنند./ش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.