سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

3 نکته برای اینکه قرآن را بهتر بخوانیم

نوشتاری از آیت‌ الله جوادی‌ آملی درباره آداب تلاوت قرآن

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، ماه رمضان، ماه نزول قرآن است و خواندن سوره های قرآن در آن بسیار توصیه شده است. در فرصت باقیمانده از ماه رمضان با بهره گیری از توصیه های آیت الله جوادی آملی، قرآن را بهتر بخوانیم و بفهمیم. 

آداب تلاوت قرآن

1. اولین مرحله استفاده و بهره‏مندی از قرآن کریم تلاوت آیات است که در کنار آن باید مضامین آنها را خوب فهمید و سپس بدان عمل کرد. باید سعی کنیم تلاوت ما، شبیه تلاوت رسول الله(ص) باشد و مانند آن حضرت، عمق دل و جان خود را با قرآن پیوند زنیم؛ زیرا تمام رفتار و سنّت و سیرت ایشان، از جمله تلاوتشان برای جامعه اسلامی اسوه حسنه‏ای است که باید بدان اقتدا کرد. 

2. آغاز تلاوت باید با استعاذه و پناهنده شدن به خداوند از شرّ وسوسه های شیطان باشد، چنان که فرمود: ﴿فإذا قرأت القران فاستعذ بالله من الشیطان الرجیم﴾ و در هنگام تلاوت، وقتی به آیات رحمت می‏رسیم، با معنای آن آشنا شده و محتوای آن را که همان رحمت مخصوص است از خدای سبحان مسئلت کنیم و آنگاه که به آیات عذاب می‏رسیم از خدای سبحان، آمرزش، بخشایش و نجات طلب کنیم. چنین تلاوتی می‏تواند گرد و غبار قلب تلاوت کننده را بزداید.

3. با زبان و دهان آلوده نمی‏توان قرآن طاهر را تلاوت کرد، از این رو لازم است پیش از تلاوت به تطهیر و تنظیف جسمی و معنوی دهان و زبان بپردازیم. باید با مسواک کردن و مانند آن، فضای دهان را تمیز و نظیف نمود و با استغفار، بوی بد گناهانی مانند غذای حرام و سخنان ناشایسته را زدود. باطن گناه جز تعفّن و پلیدی‏نیست، به همین دلیل دستور فرموده‏اند: «تعطّروا بالاستغفار لاتفضحنّکم‏روائح الذنوب» یعنی با استغفار معطر شوید که بوی بد گناهان، شما را رسوا نکند.

برچسب ها: وبگردی ، قرآن ، تلاوت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.