سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توسط محقق ایرانی صورت گرفت

کشف یک جاندار دریایی و یک گونه جدید در خلیج فارس

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس‎شناسی و علوم جوی از کشف یک جنس جدید و یک گونه جدید از کرم‎های پهن آزادزی، در آب‎های خلیج فارس خبر داد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، عبدالوهاب مقصودلو از کشف یک جنس جدید و یک گونه جدید از کرم‎های پهن آزادزی در آب‎های خلیج فارس خبر داد و گفت: یک جنس جدید به نام Persica qeshmensis و همچنین یک گونه‎ای جدید از کرم‎های پهن آزادزی به نام Discocelis persica به تازگی در آب‎های خلیج فارس توصیف و گزارش شده است.

وی افزود: کشف این جنس و گونه جدید در پژوهش رساله دکتری در رشته بیوسیستماتیک (رده بندی زیستی) جانوری دانشگاه تهران همراه با همکاری حسن رحیمیان (استاد راهنمای گروه جانور‎شناسی دانشگاه تهران) گزارش شده و در شماره 3683 مجله Zootaza به چاپ رسیده است.

وی اضافه کرد: کمیسیون بین‎المللی نام‎گذاری جانواران (ICZN) تنها مرجع بین‎المللی در رابطه با نام‎گذاری و استفاده صحیح از نام‎های علمی در رابطه با جانوران است یعنی زمانی که محققانی در نقاط مختلف دنیا، در محیط‎های خشکی و دریایی، با موجود زنده جدیدی مواجه شوند، لازم است تا از قوانین این کمیسیون در نام‎گذاری کشف جدید خود استفاده کنند.

مقصودلو با اشاره به ارزش تحقیقاتی این کشف، تصریح کرد: نام این گونه‎ جدید که نام خلیج‎فارس را به همراه دارد همیشه در متون زیست‎شناسی و علمی و همچنین حافظه داخلی و خارجی جهانیان بر جای خواهد ماند و شیطنت‎های سیاسی برخی کشورهای خلیج‎فارس نیز قادر نخواهد بود بندهای نظام‎نامه بین‎المللی نام‎گذاری جانوران (ICZN) را وادار به تغییر این نام‎ها کند. از این پس، این جاندار در هر جای آب‎های دریایی این کره خاکی یافت شود، نام خلیج فارس را به همراه خواهد داشت.

وی گزارش و توصیف جنس جدید Persica که همان عزیزان است را مهم‎تر از گونه جدید عنوان کرد و گفت: این گونه جدید از این جنس با نامPersica qeshmensis  گزارش و در شماره جدید مجله   Journal of Natural Historyبه چاپ خواهد رسید.

وی افزود: این نمونه جدید جانوری علاوه‎ بر آن‎که نام خلیج فارس و جزیره قشم را در متون علمی جهانی به یدک می‎کشد؛ بدلیل دارا بودن رتبه تاکسونومیک (رده بندی علمی) بالاتر، دامنه وسیع‎تری از نمونه‎های جانوری در شاخه کرم‎های پهن را شامل خواهد شد که در صورت شناسایی گونه‎های مربوط به این جنس در نقاط مختلف دنیا، نام خلیج فارس بر روی آن‎ها باقی خواهد ماند.

مقصودلو همچنین گفت: با توجه به پراکنش و فراوانی این جنس در نقاط مختلف، احتمال حضور گونه‎های دیگر این جنس در آب‎های جنوبی خلیج فارس (سواحل کشورهای عربی) بسیار زیاد بوده و آن‎ها ناچارند پس از شناسایی گونه‎های جدید این جنس، نام Persica (پرسیکا) را در ابتدای نمونه‎های شناسایی شده خود بیاورند.

وی اظهار داشت: گونه‎های ناشناخته جانوری و گیاهی خلیج فارس ممکن است توسط محققان ایرانی کشف و توصیف شوند و نام خلیج همیشه فارس را به همراه داشته باشد و یا توسط خیل عظیم محققان خارجی (عمدتا استرالیایی) در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، توصیف و نامی را به خود اختصاص دهند که این عمل قطعاً بر صاحبان بر حق خلیج فارس خوشایند نخواهد بود.

مقصودلو گفت: زمان آن فرا رسیده است تا به جای تکیه بر اسناد تاریخی و بر حق گذشته  در رابطه با نام زیبای خلیج فارس با مستندات علمی و بر اساس نظام نام‎های جهانی و غیر قابل تغییر این نام را برای آیندگان حفظ و در حافظه علمی محققان به ثبت برسانیم.

برچسب ها: جاندار ، وبگردی ، کشف
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.