سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اختصاص 100 میلیارد تومان از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای ارائه تسهیلات به فعالان چاپ و نشر

به گفته یک مقام مسئول در وزارت ارشاد تاکنون بیش از 300 ناشر و چاپخانه‌دار از سراسر کشور برای دریافت تسهیلات اعلام شده از صندوق توسعه ملی، درخواستشان را به این وزارتخانه داده‌اند. در همین حال خبر می‌رسد که مسئولان این صندوق با اختصاص 100 میلیارد تومان از اعتبارات آن برای ارائه این تسهیلات به فعالان چاپ و نشر موافقت کرده‌اند.

27به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،  خرداد امسال بود که سند همكاری 5 ساله بین صندوق توسعه ملی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنظیم شد. این توافق در پی دستور رئیس جمهور برای ارائه تسهیلات از محل این صندوق به فعالان تولید بخش‌های مختلف چاپ و نشر صورت گرفت.

در همان جلسه که رؤسای اتحادیه‌های ناشران، چاپخانه‌داران، صحافان و لیتوگرافان و معاونان صندوق توسعه ملی در آن حضور داشتند، مقرر شد وزارت ارشاد اولویت درخواست‌های حوزه صنعت چاپ و نشر و همچنین فهرست كاملی از تقاضاها، میزان تسهیلات مورد نیاز واحدهای تولیدی بر اساس وضعیت موجود صنعت چاپ و نشر و بسته‌بندی كشور و نیاز به سرمایه در گردش این حوزه را در اختیار صندوق توسعه ملی قرار دهد.

حال پس از گذشت کمتر از دو ماه از این توافقنامه، خبر می‌رسد که فهرست متقاضیان دریافت تسهیلات مذکور در هر چهار بخش ناشر، چاپخانه‌دار، صحاف و لیتوگراف در حال تهیه است، اما مهم‌تر از آن اختصاص اعتباری قابل توجه برای ارائه این تسهیلات به متقاضیان است.

احمد ابوالحسنی، نایب رئیس اتحادیه لیتوگرافان که به نمایندگی از 4 تشکل حوزه چاپ و نشر در جلسه با رئیس جمهور مشکلات آنها و همچنین درخواست‌هایشان را مطرح کرده بود، در این باره به خبرنگار مهر گفت: هماهنگی لازم با صندوق توسعه ملی برای دریافت این تسهیلات صورت گرفته و موافقت مسئولان این صندوق هم جلب شده است. ما برای متقاضیان چهار اتحادیه ناشران و کتابفروشان، صحافان، چاپخانه‌داران و لیتوگرافان، مجوز دریافت این تسهیلات را گرفته‌ایم.

وی افزود: مقرر شده است که در مرحله اول به ما سرمایه در گردش بدهند و مسئولان صندوق توسعه ملی موافقت کرده‌اند که در این مرحله 100 میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان پرداخت شود. بر همین اساس و به خاطر اینکه این مسئله در برهه‌ای که دولت تغییر می‌کند، دچار هیچگونه شبهه‌ای نشود، وزارت ارشاد و صندوق توسعه ملی در حال تهیه یک تفاهم‌نامه هستند تا این تسهیلات بر این اساس این تفاهمنامه پرداخت شود.

به گفته این مقام مسئول در اتحادیه لیتوگرافان، حدود 80 نفر از فعالان این حوزه برای دریافت این تسهیلات به میزان هر کدام 40 تا 50 میلیون تومان، درخواست کرده‌اند و میزان تقاضاهای فعالان حوزه صحافی نیز هر کدام بین 70 تا 100 میلیون تومان است.

این فعال عرصه چاپ و نشر همچنین از پیشنهاد برخی از نمایندگان تشکل‌های چاپ و نشر به صندوق توسعه ملی برای ارائه این تسهیلات به اتحادیه‌های تابعه آنها و پرداخت آن به اعضا از طریق همین اتحادیه‌ها سخن گفت و یادآور شد: مسئولان صندوق توسعه ملی با این پیشنهاد مخالفت کردند؛ چرا که در این صورت امکان دارد بانک عامل به درخواست‌های متقاضیان پاسخ رد بدهد.

ابوالحسنی با قطعیت تمام گفت: تمام نامه‌نگاری‌های مربوط به پرداخت این تسهیلات مابین تشکل‌ها و صندوق توسعه ملی انجام شده و تنها نیازمند ارسال فهرست از وزارت ارشاد و تائید آن از سوی مدیرعامل صندوق توسعه ملی و کارگروه تشکیل شده در این باره است.

وی در عین حال با بیان اینکه این تسهیلات به آن دسته از متقاضیان چاپ و نشر اختصاص پیدا می‌کند که بدهی بانکی نداشته باشند، تاکید کرد: این اعتبار از محل 6 درصد درآمد حاصل از فروش نفت که در صندوق توسعه ملی ذخیره شده، به متقاضیان پرداخت می‌شود و بر اساس قانون تاکید شده که این اعتبار باید صرف موارد تولیدی شود که فعالان چاپ و نشر از این دسته هستند، اما با توجه به اینکه احتمال دارد برخی متقاضیان شرایط دریافت این تسهیلات را نداشته باشند و در واقع تعداد آنها در بانک ریزش پیدا کند، پیش بینی ما این است که 100 میلیارد تومان اعتبار، به صورت کامل جذب نشود.

نایب رئیس اتحادیه لیتوگرفان همچنین با بیان اینکه این تسهیلات به دو صورت ریالی و ارزی به متقاضیان واجد شرایط پرداخت می‌شود، سود ریالی آن را 16 و سود ارزی آن را 6 درصد عنوان کرد و گفت: بر اساس اطلاع بنده اکثر درخواست‌هایی که ارائه شده، برای دریافت تسهیلات ریالی بوده است.

در همین زمینه، همایون امیرزاده، مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و مسئول کارگروه کاغذ در گفتگو با خبرنگار مهر، میزان استقبال فعالان چاپ و نشر از تسهیلاتی را که قرار است از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یابد، خوب ارزیابی کرد و گفت: ما علاوه بر تهران، به تمام استان‌ها اعلام کردیم که ظرف یک هفته ناشران و چاپخانه‌دارانی را که متقاضی دریافت این تسهیلات هستند و علاوه بر آن، شرایط دریافت آن را دارند، به ستادی که در تهران تشکیل شده است، معرفی کنند.

به گفته وی، این فهرست‌ها هم از طریق اتحادیه‌های چاپ و نشر و هم از طریق ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان‌ها به ستاد یادشده که در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تشکیل شده، رسیده است.

این مقام مسئول در وزارت ارشاد اضافه کرد: بیش از 40 ناشر و حدود 80 چاپخانه از استان‌های مختلف ـ غیر از تهران ـ برای دریافت این تسهیلات از 200 میلیون تومان تا یک میلیارد تومان درخواست ارائه کرده‌اند. غیر از این تعداد حدود 150 تا 200 ناشر و چاپخانه‌دار در تهران تا الان تقاضاهای مشابهی ارائه کرده‌اند. احتمالاً این لیست ظرف هفته‌های آینده نهایی خواهد شد.

امیرزاده درباره نحوه بررسی درخواست‌ها و ارسال لیست نهایی به صندوق توسعه ملی برای ارائه تسهیلات به متقاضیان واجد شرایط هم گفت: این درخواست‌ها در قالب یک کارگروه تخصصی مورد بررسی قرار می‌گیرد که این کار بر اساس معیارهای مشخصی انجام می‌شود؛ اول اینکه درخواست‌هایی که از قبل در نوبت بوده‌اند، در اولویت ارائه به صندوق توسعه ملی قرار می‌گیرند. اولویت دوم آن دسته از ناشران و چاپخانه‌هایی هستند که دچار تنگناهای شدید مالی بوده‌اند و الان هم برای ادامه کار نیازمند تزریق نقدینگی هستند. ناشران و چاپخانه‌هایی هم که علیرغم همه این مشکلات، روی پای خود ایستادند و چرخه صنعت چاپ و نشر را رها نکردند، در اولویت بعدی هستند.

مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد همچنین در پاسخ به این سئوال که: «آیا این احتمال وجود دارد که در دوره تغییر دولت، این مسئله به بوته فراموشی سپرده شود و تنها یک حسرت از آن برای فعالان چاپ و نشر باقی بماند؟» افزود: با توجه به اینکه این مسئله مصوب شده است و همچنین با نگاه و رویکرد مثبتی که در دیدگاه‌های آقای فرزین (مدیرعامل صندوق توسعه ملی) و همکارانشان وجود دارد، پاسخ این سئوال منفی است. مطمئنم اگر دولت بعدی هم دغدغه نشر را داشته باشد و ناشران و چاپخانه‌ها و دیگر تشکل‌های نشر پیگیر این مسئله باشند، قطعاً به نتیجه خواهد رسید.

برچسب ها: صندوق ملی ، توسعه ، وبگردی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.