به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران، با توجه به شب احيا در ماه مبارک رمضان استان هرمزگان اينگونه به سمت شبهاي قدر ميرود.
با فرا رسيدن نيمه ماه رمضان، مردم به پيشواز ليالى قدر مىروند. مردم اين استان به ويژه قشم، شبهاى 21، 22، 25، 27 و 29 رمضان را شب قدر مىدانند و در اين شبها به مردم به عبادت و احياء و طلب مغفرت مىپردازند.
در شب نوزدهم و بيست و يكم ماه مبارك مردم اين استان اعم از شيعه و سنى به سوگوارى و عزادارى مىپردازند و بر ابن ملجم لعن و نفرين مىفرستند.
يكى ديگر از آداب ويژه ماه مبارك در بخشهايى از اين استان، سنت اعتكاف در دهه آخر ماه مىباشد. براى اين منظور عدهاى از مردم در مسجد جامع شهر معتكف مىشوند و در آنجا به عبادت و راز و نياز با پروردگار خود مشغول مىشوند.
در شبهاى آخر ماه رمضان عمل خداحافظى با رمضان توسط مردان و زنان و در مساجد و منازل انجام مىشود. عمل خدا حافظى در مساجد به صورت گروهى بعد از نمازهاى واجب و نافله از بلندگوى پخش مىشود.
در مناجات سحرى نيز كه صورت انفرادى دارد و از بلندگوى مساجد پخش مىشود، عمل خداحافظى انجام مىگيرد.
در بعضى مناطق مثل بستك از شب هفدهم رمضان مراسم الوداعخوانى به صورت گروهى در منازل و مساجد برگزار مىشود.
لازم به ذكر است كه معمولاً افطارى در اين استان شامل خوردنىهايى نظير حلواى كسترد پودر (اروت)، فِرِنى، آبگوشت، پلو، عدس، زولبيا، حليم، ژله، رشته، سمبوسه، سوگو، شير برنج و نانهاى محلى به نام نان خمير (نان كپك)، نان توشى، نان چوبه، نان ليهى، نان رخته، نان پكاره و نان تخم مرغى مىشود./ز