به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، دکتر زاهديان داشت: نرخ رشد بالاي جمعيت در سال هاي 1360 تا 1365 بالا بود که ساختار هاي آموزش و پرورش، کنکور دانشگاهي و بازار کار و
مسکن را به شدت تحت تاثير قرار داد.
با ادامه روند کنوني کاهش نرخ رشد جمعيت تا چهار دهه ديگر جمعيت كشور به سمت ميان سالي و سالمندي خواهد رفت و هر گونه کم توجهي به اين موضوع مشكلات جدي در پي خواهد داشت.
وي تاکيد کرد: ساختار جمعيتي به هم مي خورد که چالش اصلي پيامد کاهش جمعيت است و موجب سالمند شدن جمعيت کشور ميشود و ميزان زاد و ولد از حالت تعادل خارج خواهد شد و به زير سطح استاندارد ميرسد.
زاهديان با تاکيد بر اينکه برهم خوردن ساختار جمعيتي چالش اصلي کاهش جمعيت است، گفت: اين امر موجب سالمند شدن جمعيت جهان ميشود چرا که ميزان زاد و ولد از حالت تعادل خارج مي شود و به زير سطح استاندارد ميرسد.
زاهديان گفت: در سطح استاندارد باروري بايد هر خانواده با 2 فرزند جايگزين شود و در کشور به سطح زير استاندارد جانشيني رسيدهايم و در حال حاضر اين ميزان در کشور ما 1.7 در هر خانواده است.
بر اساس وضع کنوني در کشور حدود 5.7 درصد جمعيت کشور بالاي 65 سال هستند، و به ازاي هر ده خانوار 2 نفر سالمند وجود دارد و پيش بيني ميشود با همين روند در سالهاي آينده به ازاي هر ده خانوار 7 سالمند وجود داشته باشد.
وي با بيان اينکه جمعيت و تغييرات جمعيتي عامل پويايي و رشد اقتصادي و اجتماعي است ، گفت: جمعيت كشور كم كم به سمت سن سالخوردگي پيش مي رود.
اين جمعيت شناس، اين ادعا را که عامل اقتصادي در کاهش نرخ رشد جمعيت موثر است، رد کرد و گفت: نرخ رشد جمعيت در خانوارهاي ثروتمند و متمکن مالي هم زياد است و متاسفانه فرهنگ فرزند کمتر - زندگي بهتر رواج يافته است و بايد اين فرهنگ دگرگون شود.
بنابر گزارش دفتر آمار جمعيتي ثبتاحوال کشور جمعيت ايران به 76 ميليون و 700 نفر رسيده است و به طور ميانگين هر مادر در کشور1.7 فرزند را به دنيا ميآورد که اين روند کاهش جمعيت فعال کشور را به دنبال دارد.
استانهاي سيستان و بلوچستان، کهگيلويه و بويراحمد و خراسان رضوي بيشترين نرخ تولد را دارند و در استانهاي گيلان، مازندران و تهران نيز کمترين ميزان ولادت ثبت شده است.
انتهاي پيام/