سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همدان/

سیب زمینی می کارند طلا برداشت می کنند!

با وجود خشکسالی و تنشهای آبی ایجاد شده در همدان، باز هم شاهد پیشتازی استان در تامین سیب زمینی کشور به ویژه در مردادماه هستیم.

به گزارش گروه استانهاي باشگاه خبرنگاران ،‌ با توجه به اینکه سیب زمینی کاران، اغلب کشاورزان همدانی را تشکیل می دهند و سیب زمینی یکی از محصولات استراتژیک استان محسوب می شود، کمبود منابع آبی استان نیز مانع کشت این محصول پر آب بر نشده و در این فصل از سال شاهد برداشت این محصول از اراضی همدان هستیم.


محصولی که تا سال گذشته با کاهش چشمگیر قیمت مواجه بود و در برخی سالها کشاورزان حتی رغبت به برداشت سیب زمینی از اراضی خود نداشتند اما در سال زراعی جاری ورق به گونه ای دیگر برگشت به طوریکه امسال بیشترین سود نصیب سیب زمینی کاران همدانی شده است.

این امر از تغییر شرایط اقلیمی، کمبود بارندگی و کمبود منابع آبی در استانهای جنوبی که به نوعی در فصل زمستان و بهار تامین کننده نیاز کشور بودند، متاثر شده و با وجود شرایط مشابه در همدان، کشاورزان استان به نوعی از وضع موجود بیشترین عایدات را از آن خود کردند چراکه تقریبا سفره ای را نمی توان یافت که حداقل در یکی از وعده های غذایی، سیب زمینی در آن غایب باشد.

محصولی که روزی ارزان بود امروز به قدری گران شده که حتی همدانیها نیز توان خرید آن را ندارند چه برسد به استانهای دیگر!

هر چند این محصول پرآب بر باید با محصولی کم آب بر جایگزین شود اما به گفته رییس سازمان جهادکشاورزی استان با توجه به شرایط موجود آبی و اقلیمی در همدان، سیاستهای جدید برنامه ریزی و تدوین و برای تصویب به وزارتخانه ارسال شده است بنابراین باید دید مسؤولان ذیربط چه تصمیمی اتخاذ خواهند کرد و آیا برای سالهای آتی نیز همدان رتبه نخست تامین سیب زمینی کشور را به خود اختصاص خواهد داد؟

کارشناس مسؤول زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان اظهار کرد: اگر کمبود تولید سیب زمینی داشته باشیم استان به چالش کشیده می شود.

"سعید زارعی مروج" با بیان اینکه سیب زمینی تابستانه تحت عنوان بذر کشت تولید می شود، گفت: دو واحد آزمایشگاه مینی تیوبر سیب زمینی اقدام به تولید بذر پایه سیب زمینی کیفیت تر و سالم تر کرده این در حالیست که نیاز بذری کشاورزان تا دو سال پیش از آلمان و هلند تامین می شد.

وی تصریح کرد: استان همدان در حال حاضر توان تولید نیاز بذر استان و قابلیت تامین بذر کل کشور را دارد./ج1

زارعی مروج با بیان اینکه به علت ارزان بودن کود برخی کشاورزان بدون توجه به عواقب و کیفیت کود استفاد بی رویه داشتند، افزود: واقعی شدن قیمت کود موجب کاهش میزان مصرف توسط کشاورزان شده است و آنان به دنبال کود جایگزین حیوانی و آلی هستند که نه تنها ضرری ندارد بلکه باعث کیفی شدن تولید هم می شود.

وی با اشاره به اینکه در حال پیش روی به سمت تولیدات سالم هستیم، گفت: در حال حاضر از سطح تولید تابستانه به بازار عرضه می شود و برنامه ریزی کشت استمرار مربوط به استانهای دیگر است به طوریکه بهار و زمستان استانهای جنوبی کشت و تولید دارند.

این کارشناس مسؤول زراعت اظهار کرد: وقتی این استانها به تعهدات خود عمل نمی کنند تنش و فشار حاصل، فصل به فصل منتقل می شود به طوریکه بنا به دلایلی نظیر منابع آبی و شرایط جوی تولید ندارند و موجبات افزایش قیمت محصول را در سالجاری فراهم کرده اند.

وی با بیان اینکه کشور در تابستان 750 هزار تن سیب زمینی نیاز دارد که افزون بر 800 تن تولید می شود، تصریح کرد: به جرات می توان گفت تنها استان عرضه کننده سیب زمینی در مردادماه، همدان است که اقدام به تولید و عرضه این محصول می کند.

به گفته زراعی مروج، قیمت سیب زمینی در سالهای گذشته از قیمت واقعی کمتر بود به طوریکه هزینه تمام شده برای کشاورز هر کیلو 300 تومان بود اما 200 تومان عرضه می شد در حالی که در سالجاری هزینه تمام شده برای کشاورز هر کیلو 400 تومان است که به طور متوسط 900 تومان می فروشند.

وی یکی از دلایل افزایش قیمت سیب زمینی را متاثر از افزایش قیمت جهانی این محصول برشمرد و گفت: این افزایش قیمت 500 تومانی ناشی از هزینه کارگر، برداشت، بارگیری و حمل و نقل است که به قیمت پایه در نظر گرفته شده افزوده می شود.

کارشناس مسؤول زراعت تاکید کرد: اگر این قیمت به متوسط 700 تومان برسد عدد معقولی خواهد بود و توجیه اقتصادی برای مصرف کننده و تولید کننده خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می کنیم بزودی شاهد کاهش قیمت سیب زمینی در بازار باشیم.

30 درصد سیب زمینی تابستانه همدان برداشت شد

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: تاکنون 30 درصد از سطح زیرکشت سیب زمینی تابستانه استان معادل 140 هزار تن برداشت شده است.

"شهرام پرورش" اظهار کرد: سطح زیرکشت سیب زمینی تابستانه در استان 12 هزار هکتار است به طوریکه پیش بینی می شود از این سطح، 470 هزار تن سیب زمینی برداشت و تولید شود.

وی در ادامه تصریح کرد: سطح زیرکشت سیب زمینی پاییزه نیز 14 هزار هکتار است که برآورد می شود 560 هزار تن سیب زمینی از این سطح برداشت و تولید شود.

به گفته پرورش، استان همدان با متوسط تولید سالیانه یک میلیون تن سیب زمینی رتبه اول کشور را دارد و بین 20 تا 22 درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده است.

وی اعلام کرد: استان همدان در دو فصل برداشت تازه دارد و حدود 9 ماه از سال کشور را از لحاظ تامین سیب زمینی، مدیریت می کند.

مدیر زراعت استان همدان اظهار کرد: در استان از اول تیرماه تا آخر آذرماه سیب زمینی برداشت می شود که در کشور منحصر به فرد است و ماه های باقیمانده از سال را از ذخیره انبار استفاده می کند.

برچسب ها: همدان ، استراتژیک ، کشاورز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.