سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعتراض علمای تندروی وهابی به تاسیس شبکه ای ویژه زنان سعودی

در حالی که هنوز پخش ماهواره ای شبکه ویژه زنان عربستان آغاز نشده است، علمای متعصب و تندروی وهابی در این کشور، اعتراضات خود را با چنین ایده ای که عنوانی "زنانه" دارد، آغاز کردند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازشبکه خبری العالم ؛"شبکه تلویزیونی زنان عربستان" طرح رسانه ای جدیدی است که "عبدالعزیز خوجه" وزیر اطلاع رسانی عربستان سنگ بنای آن را روز پنجشنبه گذشته در شهر جده گذاشت و قرار است در سال 2014 راه اندازی شود، اما بیانیه های اعتراض آمیزی که در این باره صادر شده، حاکی از نگرانی زودهنگام شیوخ تندروی وهابی در قبال این اقدام است، چرا که آنان در مورد "امکان دعوت از مبلغان زن مسلمان در این شبکه" ابراز تردید کرده اند.

از آن جمله، شیخ سامی المبرک، مبلّغ وهابی، با درج نامه ای سرگشاده در شبکه اجتماعی تویتر نوشت: از اینکه تریبون جدید "مواضعی در تایید اختلاط زنان و مردان و ترویج هنر غیر متعهد و مبارزه با دین" ایجاد کند، هراس و نگرانی وجود دارد.

این شبکه که قرار است در ماه های آینده به تدریج راه اندازی و آماده فعالیت شود، نخستین شبکه ماهواره ای عربستانی خواهد بود که به مسایل زنان می پردازد. برخی خوشبینانه انتظار دارند که این شبکه بتواند دست به اقداماتی خارق العاده در داخل این کشور بزند؛ کشوری که در آن زنان هنوز برای گرفتن ساده ترین حقوق اجتماعی خود مبارزه می کنند.

از نکاه کارشناسان، تریبون جدید ممکن است سوالاتی درباره حجم آزادیها، رویکردهای حامیان مالی این شبکه و نیز برنامه های این شبکه برای زن معاصر سعودی مطرح کند، در حالی که این شبکه در واقع باید برای ترویج چهره ای امروزی از زنان فعالیت کند، تمام انتظارات و تصوری که همگان از این شبکه دارند، تنها با فشار دادن یک کلید در جهان تویتر با نشر تصاویر برخی بازدیدکنندگان که از استودیوهای خالی این شبکه دیدار کردند، به پایان برسد؛ تصاویر علمای سعودی است که آرزوهای خود را در دفتر بازدیدکنندگان ثبت کردند.

"بیهان یمانی" مدیر این شبکه تحت شعار "زندگی پاک و زلال برای زن امروزی" دیدگاه خود را درباره کادر زنانه و هزینه ارائه چهره ای آبرومندانه وافتخار آمیز برای زن عربستانی در سال 2014 مطرح می کند و این درحالی است که زمینه سازی ها برای اجرایی کردن این شبکه ماهواره ای از ارائه برنامه ها آغاز شده است، برنامه هایی که انتظار می رود قالب و ساختار محافظه کارانه عربستان را بشکنند. از این رو هدف این شبکه ترسیم چهره ای مثبت از زن سعودی و تلاش برای تغییر چهره سنتی آن در نزد قشر وسیعی از بینندگان است.

یادآور می شود این شبکه که قرار است مقر آن در شهر جده باشد، برنامه های اجتماعی و فرهنگی و دینی و برنامه های ویژه سلامت و نیز هر آنچه را که زندگی واقعی زنان در عربستان و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس را شامل می شود، به نمایش خواهد گذاشت.


برچسب ها: عربستان ، زن ، اعتراض
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.