سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خانه های تاریخی هنوز بانک اطلاعاتی ندارند

معاون میراث فرهنگی گفت: در ابتدای راه شناخت مدنیتمان در آینه آثار تاریخی ارزشمند اعصار گذشته می باشیم و امروز بسیاری از مواریث گذشته این سرزمین در زیر خاک مدفون و شناخته نشده بافی مانده است.

به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران هر از گاهی اخبار منتشر شده از تخریب یا دخل و تصرف در محدوده خانه های تاریخی موجب زنده شدن نام فراموش شده این بناهای ارزشمند در کشور می شود .

در حالی که مواریث تاریخی زیر گرد و غبار فراموشی مدفون شدند، تشکیل بانک اطلاعاتی از این خانه های تاریخی گام موثری در راستای ساماندهی و حفظ این آثار در حافظه شهر خواهد بود.

آتوسا مومنی معاون میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص تشکیل بانک اطلاعاتی خانه های تاریخی کشور اظهار داشت: متاسفانه فهرست خانه های تاریخ واجد شرایط ثبت در کشور کامل نشده است، به طوری که در مقابل فهرست 2500 موردی ابنیه واجد شرایط حفاظت، برای ثبت آثار تاریخی عدد مشخصی وجود ندارد.

وی با تاکید بر تسریع جریان شناسایی تک بناهای تاریخی تصریح کرد: امکان شناخت بافت تاریخی در مجموعه‏ای شهری از تکبناها و خانههای با ارزش و کم‏ارزش داخل بافت شهری به دلیل پیچیدگی فرهنگی و تاریخی در کوتاه زمان محقق نخواهد شد.

مومنی خاطر نشان کرد: فرآیند ثبت امروز به عنوان فعالیت پژوهشی زمان بر فرآینده گذشته را ندارد همانگونه که در دنیا پرداختن به میراث فرهنگی یک روزه و یک ساله اتفاق نمی افتد.

معاون میراث فرهنگی با اشاره به اینکه در ابتدای راه شناخت مدنیتمان در آینه آثار تاریخی ارزشمند اعصار گذشته می باشیم ، افزود: امروز بسیاری از مواریث گذشته این سرزمین در زیر خاک مدفون و شناخته نشده باقی مانده است.

مومنی در پایان از ساماندهی فهرست ثبت بناهای تاریخی به صورت پایلوت در تهران خبرداد و افزود: در آینده نزدیک فرآیند ساماندهی فهرست ثبت بناهای تاریخی در استان های کشور پیگیری می شود.

برچسب ها: خانه ، تاریخ ، ثبت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.