به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، حجت االاسلام حمید محمدی شب گذشته 3 مرداد ماه در مراسم اختتامیه هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد در سخنانی گفت: آنچه در دولت نهم و دهم در خصوص قرآن در جهات مختلف روی داد و قابل بررسی است قرآن از دو منظر جمال و جلال معرفی شد.
وی افزود: فعالیت های دولت نهم که ریل گزاری های قرآنی با همت وزیر وقت ارشاد صورت گرفت، تجلی مقام جلال و برنامه ریزی و زیرساخت های ایجاد شده در دولت دهم مظهر مقام جلال بود که نهادسازی های قرآنی را در پی داشت.
محمدی محوری ترین کلید چشم انداز قرآنی کشور ا مربوط به تحقق تمدن مطلوب قرآنی در دیدگاه مقام معظم رهبری برشمرد و بیان کرد: توسعه این تمدن منوط به توسعه فرهنگ قرآنی است.
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه برای پیدا کردن نگاه نو به قرآن باید نگاه ها عوض شود یادآور شد: مهمترین نگاه در دولت نهم و دهم تحول در نگرش مسئولین در نگاه مستقلانه به قرآن بود که این نگاه قرآن را از حاشیه به متن جامعه آورد.
وی تصریح کرد: با ارتقاء ساختارهای قرآنی تحقق ایجاد معاونت قرآنی در وزارت ارشاد در دولت نهم جایش را به خواسته ای بالاتر که وزارت قرآنی بود داد که در نهایت معاونت قرآنی در وزارت ارشاد ایجاد شد.
محمدی گفت: با ایجاد این معاونت یک هزار پست سازمانی و بیشاز 850 پست شهرستانی در سراسر کشور ایجاد شد و علاوه بر آن در 10 نقطه کلیدی همچون وزارت علوم، بهداشت، حوزه های علمیه و اوقاف بخش های ویژه و مراکز پژوهشی قرآنی ایجاد شد.
وی تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی را که پنج وزیر عضو آن هستند و را نتیجه تحول قرآنی در کشور دانست و افزود: این شورا 23 عضو رسمی دارد و تمامی مصوبات آن با انتشار در روزنامه رسمی لازم الاجرا است و در واقع تنها شورایی که مصوبات آن در جمهوری اسلامی ایران لازم الاجراست قرآنی است.
مشاور وزیر ارشاد ادامه داد: یکی از کارهای بزرگ دیگر در بحث قرآن با توجه به وجود این نگرانی که مبادا امور قرآنی دولتی شود تمرکز زدایی بود که در این طرح تمام دستگاه ها با توجه به مبلغ دریافتی از بودجه های قرآنی باید گزارش کار دهند و سه کمیسیون زیر مجموعه آن تشکیل شد و وزیر ارشاد مسئولیت تبلیغ و ترویج فعالیت های قرآنی را برعهده دارد.
محمدی تصریح کرد: در گذشته تنها 180 موسسه قرآنی در کشور وجود داشت که امروز به دو هزار و 200 مؤسسه رسیده و در بخش های مردمی رشد 10 برابری داشته است.
وی ارتقاء مطالبات ملی و گفتمان جدید قرآنی را از دیگر امور مهم در سال های اخیر دانشت و گفت: در این راستا اعتبارها از 200 میلیارد به 600 میلیارد در سال 92 رسیده که این بودجه ای مستقل برای قرآن است که تصویب و ابلاغ شده است.
این مقام مسئول اضافه کرد: مقام معظم رهبری با اطلاع از وضعیت بودجه های قرآنی مطالبه 10 میلیون حافظ را ارائه کردند که در حال حاظر 300 میلیارد تومان از اعتبارات یاد شده مخصوص به طرح حفظ ملی قرآن است و با این حرکت ها می توان گفت که جامع نگاه ویژه ای به قرآن پیدا کرده است.
محمدی با اشره به برگزاری 300 نمایشگاه قرآن در سراسر کشور در طول سال یادآور شد: افق پیش روی دولت یازدهم ارتقاء سطح فعالیت ها و فرهنگ قرآنی با دو محور نظام سازی و فرهنگ سازی است.
وی جشنواره بین المللی قرآنی آیات را یکی از کلیدی ترین محورها برای توسعه تجهیزات قرآنی دانست و تصریح کرد: باید قرآن در زیباترین قالب های هنری به مخاطبان ارائه شود.
وی با بیان اینکه پرچم امروز اسلام توسعه فرهنگ قرآنی است از تحت پوشش قرار گرفتن پنج میلیون نفر در طرح حفظ قرآن کریم خبر داد و گفت: بیش از سه میلیون نفر از جمعیت دانش آموزای آموزش و پرورش تحت پوشش حفظ قرآن قرار گرفته اند./س