سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امضاء پروتکل پنجم تا پایان سال جاری

معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست کشور گفت: پروتکل پنجم که به تنوع زیستی خلیج فارس وابسته است تدوین شده و بعد از نشست وزرایی در شهریور یا مهر به امضا خواهد رسید.

 عبد الرضا کرباسی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به آب شیرین کن ها به عنوان چالش جدید در پیش روی خلیج فارس گفت: به طور طبیعی نزولات جوی در حوزه خلیج فارس کم است .
یعنی اگر رقم متوسط کشوری در طول سال 250 میلی متر باشد در حوزه خلیج فارس 76 میلی متر است اما تبخیر خیلی زیاد است که باعث می شود آب بیشتری از دریای عمان وارد خلیج فارس شود این در حالیست که دریای عمان به طور طبیعی دارای نیترات و فسفات بالاتری است.
وی با اشاره به کم آبی کشورهای عربی ادامه داد: کشورهای عربی هم در سواحل خود دچار کم آبی هستندعلاوه بر اینکه آنها رودخانه طبیعی ندارند و بنابراین ناچار هستند آب مورد نیاز خود را از طریق شیرین کردن آب خلیج فارس تامین کنند.
همانطور که الان در خیلی از جاهای دنیا این امر متدوال شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 22 هزار واحد آب شیرین کن در سراسر دنیا وجود دارد سهم ایران را ناچیز خواند واظهار داشت: ایران هم سابقه استفاده ازآب شیرین کن را دارد اما سهم ما بسیار ناچیز است.
کرباسی با اشاره به آلودگی های ناشی از استفاده از آب شیرین کن اذعان داشت: اختلاف دمای پسابی که از آبی شیرین کن ها در خلیج فارس ایجاد می شود قابل توجه است به طوری که در بعضی جاها ممکن است اختلاف دما به 13 درجه سانتیگراد برسد این در حالیست که طبق ضوابط زیست محیطی این اختلاف دما نباید بیش تر از 3 درجه باشد.
البته این مشکل را می شود با راهکارهای مهندسی از جمله افزایش طول لوله و استفاده از جت هایی که آب گرم را با سرعت بیشتری پخش می کنند دما را در حد 3 درجه نگه داشت.
وی افزایش شوری را عامل دیگر استفاده از آب شیرین کن ها برشمرد و گفت: استفاده از واحدهای آب شیرین کن می تواند شوری آب را در یک محیط 100 تا 200 متری خودش تا دو و نیم برابر شوری فعلی خلیج فارس افزایش دهد مثلاً 40ppt باشد به 80ppt می رساند البته مدیریت تلخ آب هم مانند مدیریت دمای آب است که می توان از آن جلوگیری کرد.
معاون محیط زیست دریای سازمان محیط زیست در خصوص واکنش سازمان به افزایش آب شیرین کن ها اذعان داشت: تاکنون واکنش ما از طریق کنوانسیون کویت به 4 پروتکل انجامید اما هیچ کدام از پروتکل ها استفاده از آب شیرین کن را منع نکردند چراکه با شرایط موجود استفاده از آب خلیج فارس منوط به استفاده از آب شیرین کن است.
عبدالرضا کرباسی ادامه داد: اما ما به راپمی پیشنهاد دادیم که در دستورالعمل های زیست محیطی فعالیت ها تدوین و به اجرا گذاشته شود و نحوه استقرار آب شیرین کن ها و اینکه چگونه تلخ آب خود را تخلیه کنند و دما را کنترل کنند در آن لحاظ شده است.
وی با اشاره به همکاری ایران در این زمینه گفت: برای مقابله با این چالش ها امیدواریم در قالب کنفدراسیون کویت بتوانیم پروتکل های بیشتری داشته باشیم همچنین به دنبال این هستیم تا پروتکل پنجم که به تنوع زیستی خلیج فارس وابسته است را تا پایان سال به امضا برسانیم.
وی ادامه داد: این پروتکل تدوین شده هر 5 کشور هم مجوزهای خود را از مراکز زیربط در کشور خود دریافت کرده اند و تنها مانده یک نشست وزرایی که شهریور و یا مهرماه سال جاری برگزار خواهد شد تا پروتکل به تصویب برسد.
معاون محیط زیست دریای سازمان محیط زیست با اشاره به اقدامات راپمی در حوزه خلیج فارس، خاطر نشان کرد: راپمی از طریق میمک در موضوع مقابله با آلودگی های نفتی اقدامات خوبی را انجام داده البته کشور ما هم از طریق سازمان بنادر بعضی از بنادر را مجهز به تأسیسات دریافت فضولات نفتی کرده است. /ل
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.