به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، این مرکز با اعتبار 220 میلیون ریال در مساحت 500 متر مربع ساخته شده است و ظرفیت آموزش هزار و 200 نفر را دارد.
این مرکز دومین مرکز آموزش سنگ تراشی کشور است.
رییس جهاد دانشگاهی فارس گفت: در این مرکز با تجهیزات کامل و بهره گیری از استادان توانمند دانشگاهی و تجربی از سراسر کشور ، آموزش های کاربردی در سه حوزه گوهرشناسی، گوهرتراشی و طراحی جواهرات مطابق با آخرین استانداردهای بین المللی ارائه می شود .
رستگار بیان کرد : شرکت کنندگان در این دوره های آموزشی ، از توان شناخت انواع گوهرسنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و طراحی، تراش و ساخت زیور آلات، برخوردار خواهند شد.
وی افزود : جلوگیری از ورود محصولات خارجی در زمینه جواهرات ، حمایت از تولید داخل و احیای این هنر قدیمی و شناسایی و پرورش استعداد علاقمندان از اهداف راه اندازی این مرکز است.
سالها قبل بیش از 30 هزار نفر در زمینه گوهر تراشی در فارس فعالیت داشتند .
رییس جهاد دانشگاهی فارس ادامه داد: مشابه این مرکز در مشهد ساخته شده است اما تفاوت مرکز شیراز با مرکز آموزش سنتی مشهد این است که در شیراز به منظور بازاریابی و افزایش صادرات این نوع محصولات به خارج از کشور ، کار روی سنگها مطابق با صادرات و کاملا امروزی است.
وی گفت: ارزش افزوده در صنعت گوهرسنگ حداقل 700 درصد است و به همین دلیل بسیاری از کشورهای جهان با ورود به این عرصه، درآمدهای سرشاری را کسب کرده و ضمن ایجاد اشتغالی پایدار، در رشد سرانه درآمد ملی نیز تاثیرگذار بوده اند.
رستگار با اشاره به اینکه بزرگترین موزه گوهر سنگ ایران در باغ ارم شیراز قرار دارد گفت: این مرکز برای آموزش استانهای دیگر آمادگی دارد./س
زیر زمینیخ