وی با بیان اینکه60 درصد از محصول تولیدی، علاوه بر پوشش بازارهای استانی و کشوری، به کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر می شود، افزود: 40 درصد محصول نیز در اختیار کارخانههای تولید آبمیوه و کنسانتره قرارگرفته و بعد از فرآوری به بازارهای مصرف داخلی و خارجی عرضه میشود.
وی ادامه داد: شهرستانهای مراغه، میانه، اهر و مرند به ترتیب مراکز مهم تولید سیب در آذربایجان شرقی محسوب میشوند و شهرستان مراغه از نظر سطوح باغات این میوه، با دارا بودن بیش از 10 هزار هکتار باغات سیب، رتبه اول سطوح باغات این محصول را دارا و از نظر میزان تولید، بعد از شهرستان اهر، رتبه دوم استانی تولید سیب را در اختیار دارد.
اسکندری با بیان اینکه تولید سیب با توجه به افزایش سطوح باغات آن دراستان از سیر صعودی برخوردار و در مقایسه با سال 90، در سال 1391 تولید آن بیش از 170 درصد افزایش را نشان داده است، گفت: مدیریت باغبانی سازمان در زمینه توسعه استفاده بهینه از سرمایههای ملی دربخش کشاورزی و حمایت از تولید کنندگان در افزایش درآمد ناشی از تولید و زمینه سازی برای ارتقا کمی و کیفی تولید محصولات، با تاکید به بازاریابی و صدور محصولات به خارج از کشور، تلاش برای افزایش مراکز فرآوری و صنایع تکمیلی وتبدیلی محصولات باغی، به خصوص محصول سیب را در مراکز عمده این محصول آغاز و علاوه بر جلب وجذب سرمایه گذار، راه را برای افزایش تولید محصولات فرآوری شده بخش باغی هموار و زمینه اشتغال مولد را نیز فراهم کند.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی با اشاره به این موضوع که با پیشبینیهای کارشناسی، بعد از وقوع خسارتهای سرما و تگرگ، در سال جاری میزان تولید سیب در آذربایجانشرقی بیش از 400 هزار تن خواهد شد، افزود: این امر توسعه بیش از پیش صنایع فرآوری و ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات باغی در استان را ضروری و غیر قابل اغماض می نماید.
وی ادامه داد: 95 درصد باغات سیب استان مختص به ارقام گلدن ورد بوده و پنج درصد نیز به سایر ارقام از جمله عاشقی، مشکی، و دیگر رقم های محلی مانند گلاب، قره یارپاق، می خوش، کپه الماسی وترش الما اختصاص و با توجه به ارتقا ضریب نفوذ فن آوری های جدید در تولید و تاکید بر رعایت استفاده مدیریت یافته از سموم نباتی و توسعه استفاده از کودهای زیستی، در حال حاضر، میانگین تولید سیب در هکتار در آذربایجان شرقی، به 17 هزار و 206 کیلوگرم ارتقا یافته است.
میانگین عملکرد تولید در هکتار این محصول، در سطح کشور کمتر از میانگین تولید استان آذربایجانشرقی است./س