سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک/

بارداری بدون ترس از هپاتیت

خانم های باردار باید به عنوان بخشی از آزمایش های دوره بارداری از نظر هپاتیت B، مورد غربالگری قرار بگیرند و در افرادی که همچنان در معرض خطر ابتلا هستند، این ارزیابی باید تا پایان دوره بارداری و هنگام زایمان تکرار شود.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران اراک ، شاید یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌هایی که می‌تواند جنین را تهدید کند، بیماری هپاتیت باشد.

متاسفانه اگر ابتلا به هپاتیت B در زمانی نزدیک به تولد نوزاد اتفاق بیفتد، شیرخوار به احتمال بسیار زیاد ناقل مزمن بیماری شده و خطر مرگ در بزرگسالی در اثر سیروز یا سرطان کبد، وی را تهدید خواهد کرد.

اما تشخیص زودهنگام این بیماری در بارداری و انجام اقدامات درمانی کنترلی در کاهش احتمال عفونت نوزاد بسیار موثر است.

خانم های باردار باید به عنوان بخشی از آزمایش های دوره بارداری از نظر هپاتیت B، مورد غربالگری قرار بگیرند و در افرادی که همچنان در معرض خطر ابتلا هستند، این ارزیابی باید تا پایان دوره بارداری و هنگام زایمان تکرار شود.

شیرخوارانی که مادرشان به عفونت هپاتیت B آلوده هستند، باید طی 12 ساعت اول تولد، ایمونو گلوبین (ایمونوگلوبین دارویی است که به عنوان درمان جایگزین در بیماران دچار کمبود یا نقص ایمنی به منظور جلوگیری از عفونت ها توصیه می شود) و واکسن هپاتیت ب را دریافت کنند.

هپاتیت B در صورت تشخیص و درمان دیرهنگام می تواند به یک بیماری جدی آسیب رسان به کبد تبدیل شود

هپاتیت چیست؟

هپاتیت یعنی التهاب کبد و در میان عوام به یرقان و زردی مشهور است و مهم ترین علت آن ویروس ها هستند.

از شایع ترین ویروس های هپاتیت نوع A، B و C است که نوع دوم و سوم آن بسیار خطرناک است. البته بیشتر افرادی که به هپاتیت A مبتلا می شوند، مدتی بعد بهبود می یابند و ویروس در بدنشان نمی ماند. در غیر این صورت مبتلا به هپاتیت حاد هستند.

در این میان هپاتیت B در صورت تشخیص و درمان دیرهنگام می تواند به یک بیماری جدی آسیب رسان به کبد تبدیل شود، اما مشکل اینجاست که ویروس از یک فرد به فرد دیگر بر اثر تماس ترشحات بدن، یعنی خون و سایر ترشحات منتقل می شود.

خطر ابتلای جنین

نوزادان بیش از همه از طریق مواجهه با خون مادر آلوده در زمان زایمان با ویروس هپاتیت B آلوده می شوند. هیچ گونه شواهدی نیز موجود نیست که نشان بدهد زایمان سزارین محافظت بیشتری را در مقابل انتقال عفونت فراهم می کند، اما نکته مهم آن است که شیردهی احتمال عفونت را در شیرخواران افزایش نمی دهد.

تشخیص بموقع هپاتیت B در مادر باردار و انجام اقدامات تشخیصی پیشگیرانه و درمان مناسب می تواند انتقال این بیماری به جنین را کنترل کند؛ همان طور که طی سال های اخیر در کشور ما در نتیجه انجام اقدامات پیشگیرانه مثل واکسیناسیون از میزان بروز موارد جدید مبتلایان به این بیماری به طور جدی کاسته شده است.

از سال 1373 تمام نوزادان متولد شده، واکسن هپاتیت B را دریافت می کنند و این اقدام سبب جلوگیری از ابتلای نوزادان به این بیماری شده است.

اکنون همه مادران باردار از نظر هپاتیت B با آزمایش خاصی مورد بررسی قرار می گیرند و اگر نتیجه مثبت باشد باید به نوزادان آنها علاوه بر واکسن هپاتیتB، ایمونوگلوبین اختصاصی ضدهپاتیت B را نیز دریافت کنند./س


برچسب ها: بارداری ، هپاتیت ، آزمایش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.