به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ محمدباقر عموزاده با بیان این مطلب افزود: اين طرح از سوي شركت مديريت منابع آب ايران و از محل اعتبارهاي ساختمان شبكه هاي آبياري و زهكشي حوضه خليج فارس و درياي عمان به آب منطقه اي ايلام تفويض اختيار شده است.
وي افزود: اين طرح در سطح يك هزار و ۱۰۰ هكتار از زمين هاي مستعد و حاصلخيز هليلان در دست اجراست و با بهره برداري از آن كشاورزي منطقه رونق چشمگيري خواهد گرفت.
مدير طرح شبكه هاي آبياري و زهكشي دشت هليلان يادآور شد: شبكه آبياري تحت فشار هليلان در قالب پنج واحد عمراني توسط آب منطقه اي ايلام ( در سطح يك هزار و ۱۰۰ هكتار ) و دو واحد عمراني ديگر در سطح ۴۶۰ هكتار از سوي سازمان جهاد كشاورزي استان ايلام اجرا مي شود.
عموزاده ادامه داد: قطعه نخست شبكه آبياري باراني تاكنون در گستره ۵۰۰ هكتار اجرا و حدود ۱۰۰ هكتار ديگر نيز در حال تكميل شدن است.
وي مقدار پيشرفت فيزيكي اين طرح را تاكنون حدود ۶۰ درصد عنوان كرد.
مدير طرح شبكه آبياري تحت فشار هليلان در خصوص چگونگي پرداخت سهم مشاركت كشاورزان بيان كرد: بطور معمول در سراسر كشور كشاورزان به منظور ساخت شبكه هاي فرعي آبياري ملزم به پرداخت آورده شخصي اند، اما به سبب محروم بودن منطقه هليلان ۱۰۰ درصد هزينه اين طرح از محل اعتبارهاي دولتي تامين و كشاورزان از پرداخت سهم مشاركت يا آورده شخصي معاف اند.
عموزاده تاكيد كرد: آب مورد نياز اين طرح از طريق يك ايستگاه پمپاژ پرقدرت و چند رشته كانال بتني كه در سال هاي گذشته از سوي آب منطقه اي ايلام براي آبياري يك هزار و ۸۰۰ هكتار از زمين هاي دشت هليلان ساخته شده تأمين مي شود.
وي اضافه كرد: آب استحصالي از تاسيسات به مقدار يك متر مكعب در ثانيه به كانال هاي ساخته شده انتقال و سپس با استفاده از ۱۷ ايستگاه پمپاژ به شبكه آبياري تحت فشار تزريق مي شود.
دشت هليلان با ۱۸۰ كيلومتر مربع گستره در باريكه شمالي استان ايلام و در حد فاصل استان هاي كرمانشاه و لرستان واقع و رودخانه معروف سيمره از شمال به جنوب از اين دشت حاصل خيز عبور و در انتهاي حوزه استحفاظي استان ايلام به رودخانه كرخه در استان خوزستان وارد مي شود./س