سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز/

جلوگیری از افت قند با مصرف خرما در ایام روزه‌داری

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی گفت: مصرف خرما در کنار کربوهیدرات و محصولات آردی موجب می شود، در طول روزه داری، کربوهیدرات به آرامی در بدن آزاد شده و انرژی لازم برای فعالیت روزانه بدن تامین و بدن یکباره دچار افت قند نشود.

جعفرزاده در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، با بیان اینکه در پنج روز نخست ماه مبارک رمضان، مرکز اورژانس تبریز 65مورد عملیات بخاطر افت قند خون، کاهش فشار خون و یا ضعف و بی حالی داشته است در توصیه به روزه داران، گفت:در ماه مبارک رمضان، رژیم پرفیبر بسیار مناسب‌تر و سالم‌تر از رژیم غذایی کم‌فیبر است.

وی با بیان اینکه "خرما"با دارا بودن پتانسیل‌های لازم نیاز تغذیه‌ای مصرف کنندگان را در زمان روزه داری را فراهم می‌کند، گفت:مصرف خرما در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است چرا که این میوه، قند خون کاهش یافته در دوران روزه‌داری را جبران می‌کند و به علت دارا بودن فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزه داری بی تحرک شده است را به تحرک وا می‌دارد.

وی بهترین رژیم غذایی در ماه مبارک رمضان را رژیمی دانست که حاوی مایعات و قندهای ساده و قابل جذب سریع باشد و افزود: در زمان افطار قند خون در پایین‌ترین حد خود قرار دارد که می‌تواند یکی از علل سردردهای نزدیک افطار باشد و‌ با داشتن رژیم غذایی حاوی خرما می‌توان از ضعف پیش از افطار جلوگیری کرد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان با تاکید بر اینکه وعده افطاری بهتر است با خرما،‌ آب‌ گرم، ‌چای‌ کمرنگ و شیر‌ شروع شود، اظهار کرد:با مصرف این مواد، نیاز شدید بدن به مواد قندی به سرعت برطرف شده و بدن آمادگی بهتری برای استفاده از مواد غذایی دیگر را پیدا می‌کند.

وی در خصوص فیزیولوژی روزه داری نیز با بیان اینکه سوخت و ساز غذا در بدن انسان حدود 8ساعت پس از آخرین وعده غذایی یعنی 8ساعت پس از زمانی که جذب مواد مغذی موجود در غذای مصرفی خاتمه می یابد، دچار تغییر می شود گفت: در شرایط طبیعی، قند موجود در بدن که به آن گلوکز می گویند و در کبد و عظلات ذخیره می شود منبع اصلی انرژی بدن به حساب می آید.

جعفرزاده ادامه داد: اگر گرسنگی طولانی شده و روزها یا هفته های زیادی طول بکشد، بدن ناچار می شود برای تامین انرژی مورد نیاز به تجزیه و سوختن پروتئین ها که در ساختار سلولها عضلات و اسکلت بدن به کار رفته اند، روی آورد که قطعا برای سلامتی خطرناک و با زندگی مغایر خواهد بود./س

 

برچسب ها: افت قند ، مصرف ، خرما
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.