اسكندري بر لزوم توسعه ساير توانمندي ها در مراتع استان تاكيد و با اعلام اينكه به شكل پايلوت اين طرح در حوزه آبخيز قره تپه اجرا مي شود، افزود: اين طرح با همكاري دانشگاه زنجان طي امضا قراردادي اجرا مي شود كه در اين رابطه تعيين كاربري ها براي اجراي طرحهاي خوشه اي از جمله گياهان دارويي، توليد و پرورش قارچ ، كرم ابريشم، نوغان داري ، زنبورداري در مقياس كوچك پياده مي شود.
وي ادامه داد : محصولات فرعى ريشه، ساقه، برگ و دانه گياهان مرتعى هستندکه جنبه خوراکي، دارويى يا صنعتى دارند و در بحث گياهان مرتعى از آنها سخن به ميان آمده است.
این مقام مسئول با بيان اينكه برخي از اين فرآوردهها مي تواند علاوه بر مصارف داخلى به خارج نيز صادر مىشوند و درآمدى را عايد کشور کنند، اضافه کرد: محصولاتى مانند عسل و گزانگبين و غيره منشا مرتعى داشته و مي توانند سهم مهمي در رونق اقتصادي روستانشينان داشته باشند.
اسکندری در نظر گرفتن پتانسيل مناطق براي بهره برداري از مراتع را مهم ارزيابي کرد و ادامه داد: وجود چشمه و قنات در پايين دست مراتع براي ساخت استخر و پرورش ماهي يا خوشه هاي توليدي تنها در صورت كاستن كردن دام مراتع محقق مي شود.
وی ارتقا درآمدي مردم را در كاستن وابستگي آنها به مرتع يادآور شد و خاطر نشان کرد: ارزیابی صحیح از سود آوری طرحهای مرتعداری سبب افزایش کارآیی اقتصادی و جلوگیری از هدر رفت سرمایه های ملی می شود. /س